31. 3. 2018

Skúsenosti, remeselnú zručnosť a dômyselný dizajn ponúkla na výstavisku v Nitre rodinná firma Krošlák s 27-ročnou tradíciou výroby sedačiek pre zákazníkov z celej Európy. Pod značkou Arteston predstavila modely charakteristické prispôsobivosťou, prírodnými materiálmi a moderným dizajnom.

kroslak fold it 1

„Krošlák je rodinná značka spätá s našou tradíciou. Je to firemná hodnota, niečo, čo sa nám podarilo za vyše štvrťstoročie vybudovať, a na čo sme nesmierne hrdí. Môj syn Samuel sa dnes rozhodol prebrať po mne štafetu a posunúť sa o krok vpred, z čoho sa veľmi teším. Zhmotnením tohto kroku vpred je práve značka Arteston. Má sa stať niečím, čo aj domácemu zákazníkovi ponúkne západoeurópsku kvalitu a dizajn, ale s remeselnou láskou tradičnej slovenskej výroby,” informoval nás František Krošlák, zakladateľ rodinnej firmy.

arteston

Za dizajnom novej značky sedačiek, predstavenej na výstave Nábytok a bývanie 2018, stojí slovenský produktový dizajnér Michal Riabič, ktorý inšpiráciu našiel hlavne v prírodných materiáloch a tradičnej remeselnej zručnosti. Firma Krošlák má v Nitrianskej Blatnici vlastnú kovovýrobu aj čalúnnickú dielňu a toto know-how dáva novej značke Arteston výbornú štartovaciu pozíciu na trhu. Potvrdila to aj odborná porota výstaviska, ktorá sedačke sedacej súprave Fold_it udelila cenu za najlepší čalúnený nábytok.

arteston michal riabic

text: redakcia v spolupráci s firmou Krošlák
foto: redakcia

Pin It