romotop

Na stánku spoločnosti Romotop, ktorý už tradične zdobili originálne plagáty, sme si naživo mohli pozrieť nové krbové vložky Impression.

 

Rad Impression vznikol s cieľom ponúknuť krbové vložky s vyšším sklom, ktoré každému umožní vychutnať si oheň v plnej kráse. Klient si môže vybrať klasické natur vyhotovenie vo svetlom prírodnom šamote alebo čiernu farbu tvaroviek – tento odtieň je jednak trendový, jednak praktický, pretože na tmavom pozadí ľahšie zaniknú sadze. Výhodou takisto je, že v takomto ohnisku samotný plameň pôsobí sugestívnejšie.

 

romotop

 

Krbové vložky sú vyrobené zo špeciálnej ocele s nadštandardnou hrúbkou. Možno ich vybaviť akumulačnými prvkami Mammoth, vyrábaných z magnezitu s veľkou objemovou hmotnosťou. Materiál sa nabije teplom, ktoré následne dlhodobo sála do priestoru. Všetky vložky s rohovým zasklením sú vybavené deleným sklom, ktoré je zboku opatrené prítlačnými prvkami. Starajú sa o to, aby sa sklá od seba pod vplyvom tepla neoddeľovali. Dôležitou súčasťou dvierok je veľmi pevný valcovaný profil.

 

romoto

 

Vložky s prednými dvierkami vysúvanými smerom nahor majú odnímateľnú rúčku, ktorá sa dá po sklopení vybrať, takže používateľovi nič nebráni v pohľade na ohnisko. Dvierka s predným sklom a klasickým otváraním možno vybaviť rúčkou vpravo alebo vľavo podľa toho, ako je to z hľadiska používania komfortnejšie. V štandarde ide o bezroštové ohnisko, rošt však možno dokúpiť a zároveň možno dovnútra priviesť primárny aj sekundárny vzduch. Praktickou výhodou vložiek je to, že ich možno pomerne ľahko opraviť servisnou službou bez toho, aby bolo nutné rozbúravať celú obstavbu.

 

text: redakcia
foto: redakcia a archív firmy Romotop

Pin It