Supermoderný televízor – cíťte sa ako v kine Technologický pokrok sa hýbe míľovými krokmi dopredu. Nestíhate sledovať najnovšie trendy a strácate sa v nových technických termínoch? Poradíme vám, na čo sa zamerať pri výbere toho správneho televízora presne pre vás. Ste milovník seriálov, historických filmov, romantických komédií a Netflix je váš najlepší kamarát? Potom je výber vysokokvalitného televízora naozaj na mieste.

Základné parametre

Vybrať si ten správny televízor je dnes hotová veda. Na začiatku sa treba zamyslieť nad tým, koľko priestoru poskytuje vaša obývačka. Tak zistíte tú správnu veľkosť obrazovky. Myslite tiež na váš komfort pri sledovaní či odporúčanú vzdialenosť. Ak chcete mať naozaj prvotriedny a ostrý obraz, dbajte na vysoké rozlíšenie. S vyšším rozlíšením môžete sedieť bližšie, pretože kvalita obrazu a ostrosť sa nestráca. Najčastejšie sa stretávame s Full HD, 4K Ultra HD8K. Dôležitým faktorom pri výbere televízora môže byť aj spotreba energie, resp. cena, ktorú ročne zaň zaplatíte. Preto si nezabudnite do detailov pozrieť aj energetický štítok. Výšku energie však môžete priamoúmerne ovplyvniť aj vy. A to napríklad používaním úsporného režimu namiesto toho dynamického.

Buďte aj vy smart

Ste náročný zákazník a neuspokojíte sa len tak s obyčajným pozeraním TV? Potom sú smart televízory určené presne pre vás. Môžete mať niečo naviac. Neustály prístup k internetu či ďalším aplikáciám. Tie môžu byť predvolené alebo si ich môžete kedykoľvek nainštalovať podľa potreby. Facebook, YouTube či Netflix tak máte kedykoľvek po ruke. Prepojenie s vaším mobilom a tabletom je tak možné aj bezkáblovo. Možnosť naraz spojiť televízne vysielanie a internet prináša špičková funkcia HbbTV – hybridnej televízie. Ak už máte vybraný ten svoj, stačí len spraviť pukance, vyložiť si nohy a užívať si obraz.

Zdroj obrázka: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Pin It