Aspen Monlith 09Po náročnom pracovnom dni nie je nič lepšie ako si urobiť pohodlie a posadiť sa so šálkou voňavej kávy alebo čaju do komfortnej sedačky. Okrem toho, že by mala sedačka spĺňať konkrétne predpoklady na funkčnosť, praktickosť i pohodlie, mala by byť aj nábytkom, ktorý sa nám bude vizuálne páčiť a bude nám srdcu blízky.

 

Predstavte si, čo všetko v obývacej izbe a na sedačke robíte. Oddych, spánok, relax, posedenia s priateľmi, sledovanie televízie či domáceho kina, rozhovory s rodinou a samozrejme konzumácia drobného jedla i večerný pohár vína. Práve toto všetko by ste mali pri výbere sedačky brať do úvahy a zohľadniť.

 

V prvom rade riešte dané priestory obývacej izby, do ktorej chcete sedačku umiestniť. Špecialisti zo spoločnosti Tempo Kondela odporúčajú zvážiť, či máte skutočne priestor na veľkú sedačku. Ak by ste zvolili veľkú sedačku na úkor veľkosti miestnosti, obývacia izba bude opticky pôsobiť menšia a stiesnenejšia, ako je v skutočnosti. Predstavte si pri voľbe rozmerov sedačky aj ďalší nábytok, ktorý v izbe chcete mať. Dôležité je aj rozhodnutie, či sa bude sedačka využívať na spanie, vtedy počítajte s veľkosťou rozloženej spacej plochy a možnosti pohodlného prechodu okolo nej. Ak máte menšiu izbu, nezúfajte, existuje veľký výber pohodlných a moderných pohoviek

 

gilen interier

 

A teraz k parametrom, o ktorých sme si hovorili. Sedačku si nevyberáte na mesiac ani rok. Ide o investíciu do nábytku, ktorý vám bude roky slúžiť. Dômyselne vyberajte materiál, z ktorého je sedačka vyrobená. Povrch sedačky voľte prakticky. Ak máte deti, zvieratá, alebo ste partia mladých ľudí, je vhodná sedačka, ktorá má umývateľný povrch, alebo povrch, ktorý sa dá ľahko čistiť.

 

nikol

 

Výplň sedačky je rovnako podstatná. Ako základný typ výplne sa používajú polyuretánové peny. Ak je ich tuhosť nižšia ako 20, ide o najmenej odolnú výplň, ktorá sa relatívne rýchlo vysedí. Preto sa odporúčajú sedačky s vyššou úrovňou tuhosti. Ešte vyšší level odolnosti má HR Pur pena, ktorá sa vyznačuje vyššou kvalitou a dlhodobou odolnosťou. Samozrejme aj cena je pri tomto type výplne vyššia.

 

paulitanovehlavne

 

Čo sa týka farby, dizajnu a tvaru sedačky, tu by ste si mali vybrať podľa svojho intuitívneho pocitu a vkusu. Nezabudnite na to, že vždy je lepšie sedačku si vyskúšať, posadiť sa na ňu, dokonca aj ľahnúť, nechať si ukázať prípadný úložný priestor alebo rozkladaciu plochu. Neunáhlite sa a nezľavte zo svojich požiadaviek.

 

segoria

 

 

 

Pin It