nábytok na mieru slovenská výroba značka dizajn

Ešte pred pár rokmi bol nábytok na mieru v našich domácnostiach prakticky nereálny. Dnes si aj v tomto smere užívame možnosti súčasnej doby. Slováci si uvedomujú, že nábytok na mieru je v istých prípadoch vlastne nevyhnutnosťou.

 

"Sú klienti, ktorí si z ponuky vyberú a odchádzajú maximálne spokojní,” hovorí Jakub Cvitkovič, produktový dizajnér spoločnosti NESIA, “A potom sú takí, ktorí maj presnú predstavu o svojom bývaní a my ju s radosťou splníme. Výroba na mieru je preto v NESIA úplne štandardný a každodený proces a venujeme sa jej naplno.”

 

nesia vyroba

 

Prečo Slováci siahajú po nábytku na mieru?

Najčastejším dôvodom je priestor. Nielen v minulosti, ale aj dnes sa často stavajú byty, ktoré nútia ku kompromisom. Malé miestnosti, priechodné izby, potreba absolútneho využitia priestoru… Práve čo najlepšie využitie interiéru je najčastejším dôvodom, ktorý Slovákov prijme k tomu, aby siahali po nábytku na mieru: “Menej častým dôvodom, s ktorým za nami klient príde, je výroba na mieru z dôvodu originality alebo výroby špecifického nábytku. Práve jedinečnosť je však veľkou výhodou, ktorú klient dostane, nech už bol jeho prvotný dôvod akýkoľvek.”

 

nesia vyroba

 

Častým dôvodom na vyhľadanie nábytku na mieru je, samozrejme, atypický pôdorys. A v tomto prípade nestačí stolár, ktorý nábytok vyrobí, ale aj dizajnér, ktorý to celé navrhne: “Vo svojom tíme máme dizajnérov, architektov aj konštruktérov a všetci spolupracujeme, aby sme klienotvi navrhli najlepšie možné riešenie. Boli by ste prekvapení, ako veľa dokáže v interiéri spraviť nábytok na mieru, ak je šikovne navrhnutý.”

Na mieru aj výplň sedačiek

Na mieru dokáže byť vytvorené prakticky všetko. “Pri sedačkách, kreslách a posteliach vieme upraviť kostru tak, že vzniknú rôzne dizajnové kúsky,” hovorí Jakub Cvitkovič, “Výplň môže byť od prírodného kačacieho peria, cez najkvalitnejšie HR peny, až po rôzne formy taštičkových pružín. Alebo ich nakombinujeme navzájom.” Poťahy sú dnes prakticky neobmedzené, značka NESIA je hrdá na svoj výber z viac ako 3 000 poťahov. Okrem toho sa podľa priania zákazníka vyberajú nožičky, šitie, doplnky…

 

nesia vyroba

 

Príliš drahé? Ani nie

Jakub CvitkovicNiektorí zákazníci si myslia, že výroba na mieru je drahá a nemohli by si ju dovoliť. Nie je to však tak celkom pravda. V prípade bežnej výroby na mieru, kde si z existujúcich modelov zákazník vyberá modul rozmer, poťah, nožičky či šitie, sa cena nenavyšuje. “V prípade, že klient si z našich možností nevyberie a potrebuje zmeny, hovoríme asi o 10 %-nom navýšení z celkovej ceny,” upresňuje Jakub Cvitkovič.

Najžiadanejšia výroba na mieru

A aké druhy nabytku si Slováci dávajú najčastejšie vyrábať na mieru? “Na mieru je vyrobená každá posteľ či sedačka, kde si klient určuje rozmery, dizajn a poťah,” hovorí produktový dizajnér NESIA, “Čo sa týka stolárskeho nábytku, sú to najmä kuchyne a chodbové zostavy.”

Nápomocné pritom je, že spoločnosť NESIA klientom umožňuje dokonalú predstavu toho, ako by to mohlo s finálnym nábytkom vyzerať: “Klientovi pripravíme najlepšie možné výstupy formou 2D dispozičného návrhu alebo formou 3D vizualizácie, kde si vie konkrétnejšie predstaviť výsledok.”

Výsledkom je spokojný zákazník, ale aj výrobca, ktorý s radosťou prijme každú novú výzvu, aj naozaj atypickú a originálnu.

Viac informácií sa dozviete na www.nesia.sk.

Pin It