Veermakers Stockholm Design Week stol

 Foto: Mattias Björklund

 

Počas februárovej akcie Stockholm Design Week sa do pozornosti dostala kolekcia nábytku, ktorá má za cieľ „spomaliť“ a byť nadčasová.

 

Známy Stockholm Design Week už desaťročia predstavuje to najzaujímavejšie z oblasti škandinávskeho dizajnu. Tento rok sa akcia uskutočnila v digitálnej forme, no aj tak na nej nebola núdza o inšpirácie, novinky a unikátne dizajnové kúsky. K jedným z nich sa zaradila aj nová značka Veermakers, ktorá vzišla zo spolupráce známej dizajnérky Louise Liljencrantz so spoločnosťou KFK Cabinet-Makers.

 

Veermakers Stockholm Design Week exterier nabytok

 Foto: Mattias Björklund


Pomalý prístup a remeselné majstrovstvo

Už samotný názov značky prezrádza niečo z jej filozofie. Slovo „veer“ v preklade znamená „ísť opačným smerom“. Podľa dizajnérky chce značka nielen nabrať iný smer, ale v prenesenom zmysle tiež vrátiť čas do dôb, kedy sa dôraz kládol na remeselné majstrovstvo. To sa pri Veermakers spája s pomalým prístupom, klasickým dizajnom zameraným na detail a kvalitné materiály, no so súčasným nádychom.

 

Veermakers Stockholm Design Week zrkadlo veermakers konferencny stolik

 
Foto: Erik Lefvander

 

Prvá kolekcia Veermakers zahŕňa drevené konferenčné stolíky so zvlneným okrajom, robustné sedadlá s prísnou geometriou či svietidlá z travertínu. Príborník z orechového dreva kombinuje mohutný objem s plávajúcim dizajnom a má povrchovú úpravu z ocele.

Dôraz na prírodné drevo

Louise Liljencrantz spolupracuje s KFK Cabinet-Makers už niekoľko rokov a z dielne tohto dua vzišlo už viacero bytových či komerčných interiérov. Ich spoločnou filozofiou je udržateľnosť a jedinečný nábytok, svietidlá či dizajnové objekty. Rukopisom švédskej dizajnérky sú najmä tlmené farby, často kombinácia čiernej a bielej a zameranie na prírodné drevo, ktoré hrá v jej interiéroch prím.   

 

Veermakers Stockholm Design Week kolekcia nabytku

 Foto: Mattias Björklund

 

Objekty značky Veermakers budú dostupné aj v retaile a pre bežných zákazníkov, nie len pre rôzne projekty v oblasti interiérového dizajnu.

  

 

 

Pin It