g collection stol exterier vyrez

Nábytok splýva s okolím. Foto: takemehomedesign

 

Thajská spoločnosť takehomedesign predstavila g collection – kúsky nábytku s transparentnými nohami a spojovacími časťami.

 

Nábytok je, samozrejme, úplne funkčný a po estetickej stránke veľmi zaujímavý. Vytvára jemný a úplne minimalistický dojem, ktorý sa uplatní najmä v moderných interiéroch. Cieľom spoločnosti bolo vytvoriť nábytok, ktorý by spĺňal práve tieto kritériá, bol stabilný a nenáročný na montáž a prepravu. To umožňuje funkcionalita flat-pack, teda ploché balenie výrobku.

 

g collection lavica

 

g collection stolik

 

Drevo, sklo a zaujímavé detaily

Kolekcia obsahuje konferenčný stolík, konzolu, pracovný stôl, televíznu skrinku, barový stôl, drevenú lavicu a dokonca aj jedálenské stoly. Nábytok kombinuje so sklom drevo a charakteristický je aj drevenými spojovacími časťami. Výsledkom sú na pohľad príjemné kúsky do interiéru, ktoré vďaka svojej transparentnosti splývajú s okolím, no sú trvácne a funkčné.

 

g collection lavica outdoor

 

g collection stol exterier

 

Variant do obývačky aj na terasu

Dizajnéri aj v tomto prípade mysleli na trend home officov a trávenia väčšieho množstva času doma. Napríklad g stolička má vonkajší aj vnútorný variant a dokáže tak plynule prepájať interiér s exteriérom. Celá kolekcia stavia na efektívnom využití zdrojov a nenáročnej logistike. Vďaka dreveným spojom sa jednotlivé diely dajú pri montáži alebo premiestňovaní kusov nábytku jednoducho uchopiť a manipulovať s nimi.

 

g collection materialy

 

g collection spoj detail

 

Pin It