hermes kreslo

Kreslo Sillage d'Hermès. Foto: Hermès

 

Jedna z popredných fashion značiek predstavila novú líniu bytových doplnkov na výstave Salone del Mobile v Miláne.

 

Tieto kúsky boli navrhnuté pre dotyk, tvrdí špičkový módny dom. Pozrite sa na niektoré z nich, ktoré uvidia aj návštevníci milánskeho veľtrhu. Ten odštartoval v nedeľu 5. septembra.

Neočakávaná jemnosť atypického kresla vyrobeného z papierových mikrovlákien, elegancia bielej kašmírovej plsti, ktorú pretkali zlaté nite alebo čistota stola z brúseného kameňa. Kolekcia rozpráva príbeh jazykom materiálu a textúr. Vo svete odlúčenia pripomína pocit intimity dotyku.

 

hermes stol

Stôl Lignage d'Hermès. Foto: Hermès

 

Studio Hermès prizvalo k spolupráci napríklad Studio Mumbai a spoločným úsilím vznikli dva objekty: kreslo Sillage d'Hermès a stôl Lignage d'Hermès.

Korpus kresla je vyrobený z dreva, obopína ho povlak s jedinečnou zlúčeninou, ktorá obsahuje celulózové mikrovlákna. Tie sú zo 70 % vyrábané recykláciou v talianskej Apúlii, rodisku techniky _papier mâché_. Kreslo je ručne maľované. Dokonalá rovnováha medzi inováciou a remeselnou tradíciou.

 

hermes svietidlo

Stolná lampa Sarazine. Foto: Hermès

 

Stôl je spracovaným kameňom z belgického Hainautu. Spája v sebe hrubú estetiku a delikátne know-how. Kameň sa počas gravírovania mení na biely, čo zanecháva stopu po ťahu remeselníkovej ruky. Kamenár starostlivo rysuje línie na dosku stola, a tie sa premieňajú na lúče svetla.

 

hermes kosik

Kôš upletený podľa tradičného lokálneho know-how. Foto: Hermès

 

hermes latka

Ručne tkaný pléd s ikonickým monogramom. Foto: Hermès

 

Pin It