Sanas6

Ak máte doma nábytok z obdobia Nežnej revolúcie, je dosť možné, že ide produkt značky SANAS. Spoločnosť ponúka svoje výrobky od roku 1955, najskôr pôsobila pod značkou Nový domov, od roku 1990 už pod novým názvom SAbinovská NÁbytkárska Spoločnosť – SANAS. Kam sa posunula v rámci výroby dnes?

 

Sanas logo

 

Písal sa rok 1990 a na trh značka SANAS uviedla mimoriadne vydarené servírovacie stolíky TROLEY – nápadne pripomínali dnešný moderný nábytok, ktorý vďaka svojej univerzálnosti jednoducho zladíte so zariadením v akomkoľvek dizajne a priestore. Stolíky TROLEY zaznamenali obrovský úspech aj na trhu v západnej Európe, vlastniť tieto ikonické produkty túžilo mnoho domácností. Pri výrobkoch určených na stolovanie značka preto zotrvala a dizajnéri SANAS sa vrhli na navrhovanie jedálenských stolov, ktoré sa zároveň stali aj nosnými produktami firmy – najmä na nemeckom trhu spôsobili doslova revolúciu. Doma sa taktiež stali žiadaným artiklom, po ktorom je dopyt aj dnes. Výhodou týchto masívnych stolov bola najmä ich veľkosť. Najväčší stôl mal po roztiahnutí rozmer až 3,5 metra. Pohodlne stolovať tak mohlo až 14 sediacich osôb!

 

Sanas

 

Sanas

 

Od stolovania k obývacím stenám

Značka SANAS na sklonku deväťdesiatych rokov zažívala nevídaný rozmach. Medzi prvými začala vyrábať obývacie steny, ktoré slúžia v mnohých domácnostiach až dodnes. Hlavnou technológiou na výrobu dvierok bolo tepelné lisovanie fólie na MDF materiál (medium density fibreboard). Kým na začiatku éry obývačkových zostáv SANAS dominovali prírodné dekory ako buk, jelša, či čerešňa, neskôr sa do popredia dostali doposiaľ málo využívané typy ako wenge, slivka, či orech. Dominancia bielej sa však nedala prehliadnuť.

 

Sanas

 

Sanas

 

Kuchyne SANAS sa stali nosným produktom

Spočiatku sa značka sústredila najskôr na zahraničie a export výrobkov, ktorý stále tvorí podstatnú časť obratu, avšak neskôr presedlala na domáci trh a susedné Česko. Výroba kuchynských liniek nabrala po roku 2000 na obrátkach, postupne sa vylepšoval dizajn, funkčnosť a ergonómia. Dnes je značka expertom na výrobu kuchynských liniek na Slovensku. SANAS produkuje prvotriedne kuchyne známe svojou kvalitou, funkčnosťou a dizajnom. Filozofiou značky je vyrábať kuchynské linky tak, aby dokonale vyhovovali meniacim sa potrebám majiteľov, pričom dizajnéri SANAS zohľadňujú najmä funkčnosť a inovatívne technické riešenia.

 

Sanas

 

 

Sanas

Na mieru potrebám zákazníkov

Zákazková výroba je ďalším segmentom, kde SANAS vyniká. Pre spoločnosť nie je problém vyrobiť na mieru doslova akýkoľvek nábytok; neštandardné typy sú pre dizajnérov a konštruktérov vždy výzvou, ktorá firmu posúva vpred. V súčasnosti sa značka zameriava na výrobu skrinkového nábytku, kuchýň, sedačiek, postelí, jedálenských stolov, stoličiek i kancelárskeho nábytku prvotriednej kvality. Spoločnosť za posledné roky prešla aj modernizáciou, úzko spojenou s ochranou životného prostredia, pričom dnes má na všetkých významných technologických uzloch moderné, elektronicky riadené stroje, ktoré umožňujú dosahovať vysoký stupeň kvality opracovania dielcov.

 

Sanas

 

Kde je SANAS dnes?

SANAS v roku 2021 predstavuje progresívnu značku, ktorá svojim zákazníkom prináša desaťročia špičkový moderný nábytok svetovej kvality na vysoko funkčnej i estetickej úrovni. Certifikáty ISO 9001:2015, ISO 28000:2007 a FSC® CoC (FSC - C110339), sú dôkazom toho, že SANAS pri výrobe svojich produktov dbá na všetky potrebné štandardy. V súčasnosti firma vyváža výrobky do západnej Európy, Ameriky, Číny, Ruska a do štátov Škandinávie. Spokojnosť klientov, dlhodobý vzťah, dôvera a precíznosť, sú priority značky SANAS pri každom vyrobenom kuse nábytku. Aj preto sa značka SANAS teší u zákazníkov obľube a úspešne funguje na trhu s nábytkom už viac ako pol storočia a naďalej buduje sieť firemných predajní s nábytkom SANAS.

Pin It