vianocny stromcek

Foto: ewalds.sk

 

Nie je žiadnym prekvapením, že každý rok stojí takmer každá druhá rodina pred rozhodnutím či si vybrať živý, alebo umelý vianočný stromček. Vianočný stromček je pevnou súčasťou vianočných sviatkov, a preto je aj jeho výber tak dôležitý. Ak sa aj vy rozhodujete, ktorému stromčeku dáte prednosť tento rok, ukážeme vám výhody umelého stromčeka.

 

Vedeli ste, že čoraz viacej ľudí si volí umelé vianočné stromčeky, a to hlavne z praktického hľadiska? Dôvodov je niekoľko. My vám ukážeme štyri dôvody, pre ktoré sa môžete pre umelý vianočný stromček rozhodnúť aj vy.

1. Dlho vydržia

Zatiaľ, čo živý stromček si musíte kúpiť každý rok a doma vám vydrží len pár dní (potom začne opadávať), umelý stromček vám vydrží celé roky. Aj to je dôvod, prečo si môžete dovoliť investovať peniaze aj do kvalitnejšieho a krajšieho umelého stromčeka. Peniaze zaň sú sumou, ktorú by ste každý rok zaplatili za živé stromčeky dokopy. A návratnosť investície pri umelých stromčekoch je relatívne krátka.

2. Nie je potrebná žiadna starostlivosť

Ak ste doteraz mali živý stromček, dobre viete, že s ním je niekoľko starostí. Popadané ihličie musíte pravidelne zametať a váš domáci miláčik tiež s radosťou vyskočí na živý stromček, pretože mu vonia. Netreba zabúdať ani na skutočnosť, že živému stromčeku musíte pravidelne dopriať vodu, aby tak rýchlo neopadal. Ak máte málo času a ste väčšinou zaneprázdnení, s umelým stromčekom nebudete mať žiadne starosti navyše.

3. Výhodný pre alergikov

Ak máte v rodine alergika, dobre viete, že živý stromček neprichádza do úvahy. Umelý stromček je preto vhodný pre všetkých, ktorí nechcú počas vianočných sviatkov kýchať a smrkať. Platí to tiež pre seniorov, ktorým by prenikavá vôňa silíc živého stromčeka mohla prekážať.

4. Bohaté konáre

Príroda niekde nadelí a niekde uberie. Živé stromčeky nebudú nikdy dokonale súmerné, vždy bude niekde jedno miesto voľné alebo jeden konár väčší ako druhý. Ak ste srdcom estetická duša, určite vám väčšiu radosť spraví krásny symetrický umelý stromček plný vianočných ozdôb.

Umelý vianočný stromček vyhráva nad tým živým, predovšetkým z praktického hľadiska. Navyše je investíciou na dlhé roky, ktorá sa vám pri cene dnešných živých stromčekov, už po pár rokoch vráti.

 

Pin It