IMPRESSION 2g 67.60.01 krbova vlozka Romotop interier f3

Krbová vložka Impresion. Foto: Romotop

 

Viete, kde sídli európsky líder vo výrobe krbových kachlí a vložiek? Neďaleko našich hraníc, v moravskosliezskom mestečku Suchdol nad Odrou. Na tomto mieste už viac ako 30 rokov vznikajú špičkové výrobky, ktoré v mnohom stanovujú trendy a predstavujú vlastné pokročilé inovácie.

 

História spoločnosti Romotop siaha do 90. rokov minulého storočia. Zakladateľ spoločnosti Ing. Josef Hein vtedy prišiel s myšlienkou vyrábať krby a krbové kachle, ktoré budú inovatívne, dizajnové a predovšetkým kvalitné. Stavil na poctivú výrobu jednotlivých dielcov a neuspokojil sa s priemerom. Chuť neustále napredovať ostala zakódovaná v podstate firmy dodnes. Výsledkom sú spokojní zákazníci vo viac ako milióne domácností.

Pre efektívnu a čistú prevádzku

„Krbové kachle a krbové vložky ROMOTOP oslovujú svojich zákazníkov prvotriednym dizajnom, špičkovou kvalitou dielenského spracovania a inovatívnym riešením procesu spaľovania dreva,“ približuje za tím expertov na krásu živého ohňa Ing. Dušan SMILEK, technický riaditeľ, R&D.

Na vlastné inovatívne technológie sú v spoločnosti právom hrdí. Patria medzi ne napríklad inovácie v oblasti návrhu spaľovacích komôr, nadväzujúce na spalinové cesty a riadenie spaľovacieho procesu. Pre konečného zákazníka to znamená najmä stabilnejší priebeh horenia a široký interval tepelných výkonov.

 

ESQUINA 3G krbove kachle Romotop

Krbové kachle ESQUINA. Foto: Romotop

 

To, čo odlišuje tieto špičkové krby a krbové kachle od ostatných, je aj patent na teplovodný výmenník so systémom Tripple Pass. „Zaisťuje to vyšší prenos tepla do vykurovacieho telesa a zároveň sa spaľovaním biomasy uvoľňuje menšie množstvo škodlivín,“ dodáva Ing. Dušan SMILEK technický riaditeľ, R&D. Teplovodný výmenník umožňuje odovzdať časť vyprodukovaného tepla do vody, a takto ňou vykurovať celý dom.

Do tretice môžeme spomenúť aj systém vedenia spalín Double Spin, sekundárny prívod vzduchu či ekológiu, ktorá je pre túto spoločnosť mimoriadne dôležitá. Ak chcete, aby váš domov bol zdravý a šetrný k životnému prostrediu, môžete sa spoľahnúť, že tieto krbové vložky a kachle spĺňajú najprísnejšie ekologické kritériá a sú vhodné tak pre štandardné, ako aj nízkoenergetické domy.

 

SPIRIT C2 keramika kachlovy akumulacni krb Romotop

Kachľový akumulačný krb SPIRIT C2. Foto: Romotop

 

Trendy roka 2024

Veľkou a samostatnou kapitolou je dizajn. Aké typy skiel, obloženia krbov alebo tvar kachlí bude trendy v tomto roku?

Či už patríte k fanúšikom minimalizmu alebo príjemných rustikálnych interiérov, môžete si vybrať zo širokej škály dizajnov. Spoločný pre všetky modely je dôraz na dominantné presklenie: nerušený pohľad na oheň je predsa jeden z hlavných benefitov krbov či kachlí. Ďalej sú to tiež vyvážené proporcie, čisté línie a esteticky príjemná geometria. Do moderných interiérov skvele zapadnú modely s veľkoplošným lakovaným plechom alebo s kamenným obkladom. Vidiecky štýl ideálne doplnia keramické kachle s rôznymi odtieňmi glazúry. Takéto kachle vás zaručene prenesú v čase do detských čias a poskytnú v dnešnej rýchlej dobe skutočné teplo domova, miesto pre zastavenie sa, relax a spoločné rodinné chvíle.

 

BARACCA keramika kachlovy akumulacny krb s kobkou Romotop

Kachľový akumulačný krb s kobkou BARACCA. Foto: Romotop

 

Krby a krbové kachle z dielne tejto českej spoločnosti majú taktiež spoločný veľký podiel poctivej remeselnej ručnej práce. Pretože práve tá dodáva v spojení s modernými technológiami krbom a kachliam ROMOTOP ich jedinečnosť.  

www.romotop.sk  

Pin It