25. 5. 2017

Sú kreatívne, dizajnové, zdravé a motivujú k vyšším výkonom. Na nadštandardné kancelárie a trendy v dizajnovom riešení pracovných priestorov chce už po druhý raz upozorniť súťaž Office roka.

2seesame maly

Niektorí slovenskí zamestnávatelia zachytili trendy a svojich pracovníkov rozmaznávajú v atraktívnych pracovných priestoroch so zázemím pre oddych, ale aj zábavu. Už aj u nás vznikajú firemné sídla s vlastnými kaviarničkami, priestormi pre šport alebo oddych s hracou konzolou. Ak sa chcú firmy pochváliť svojimi modernými a atraktívnymi pracovnými priestormi, majú šancu sa registrovať do súťaže Office roka.

Na rozdiel od prvého ročníka, v ktorom sa súťažilo v dvoch kategóriách – Office roka a Zasadačka roka, pribudnú v novom ročníku aj ďalšie nové kategórie – Zdravá kancelária a Smart kancelária. Novinkou je tiež rozdelenie hlavnej kategórie súťaže Office roka na dve podkategórie – Office roka pre malé a stredné firmy a Office roka pre veľké firmy.

„Cieľom týchto zmien je vytvoriť objektívnejšie podmienky pre menšie spoločnosti, ktoré nedisponujú takým rozpočtom ako veľké korporátne firmy. Aj napriek tomu však dokážu pre svojich zamestnancov pripraviť skutočne príjemné a inšpiratívne pracovné priestory,“ priblížil niekoľko noviniek výkonný riaditeľ organizátora CBRE Slovensko Tomáš Hegedűš.

Philips Slovakia

Novým prvkom v súťaži o najkrajšie a najpríjemnejšie pracovné prostredie bude tento rok aj hlasovanie verejnosti. Cieľom súťaže je otvoriť verejnú diskusiu na tému zmien v pracovnom prostredí, jeho modernizácie a prispôsobenie novým trendom. „Nové moderné kancelárie sú dnes charakteristické tým, že kladú dôraz na zamestnanca a lepšiu kooperáciu medzi spolupracovníkmi. Vo svojom pracovnom prostredí sa musia cítiť príjemne a pohodlne. Kancelárske priestory a ich vybavenie by mali zodpovedať princípu efektívnosti, funkčnosti a pomáhať vytvárať rovnováhu medzi súkromným a pracovným životom jednotlivca. Znamená to, že by mali byť dizajnovo a funkčne členité, mali by podporovať zdravie zamestnanca a disponovať modernými technológiami,“ tvrdí Hegedűš.

Eset III

Možnosť prihlásiť sa do súťaže potrvá do konca septembra. Porota potom vyberie finalistov a výsledky oznámi vo februári budúceho roku. V novembri spustia aj hlasovanie pre verejnosť.

Do prvého ročníka súťaže Office roka sa zapojilo až 60 firiem, ktoré majú svoje administratívne priestory na Slovensku. Za víťaza prvého ročníka vyhlásila porota spoločnosť IBM Slovensko.

Google Slovakia V

Pixel Federation II

text: bk
foto: Peter Matula

Pin It