photo 1484061263732 b8b0a5ae7db6

 

Kancelária snov vôbec nemusí ostať iba túžbou. Spríjemniť si pracovisko totiž vôbec nie je až také komplikované, stačí keď si vezmete inšpiráciu z našich 5 tipov.

Každý interiérový dizajnér pozná silu farieb a výberu nábytku na našu výkonnosť, náladu aj na celkovú atmosféru. Od toho by sa malo odvíjať zariadenie nielen našich domácností, ale aj nášho kúsku v práci.

 

1. Správna farba pre vaše povolanie

Rôzne zamestnania majú odlišné nároky, povinnosti a náplň práce. Práve preto je dôležité vybrať si tú správnu farbu, pre typ povolania, ktorý vykonávame. Pokiaľ teda pracujete zväčša v kancelárii, je dôležité vyberať si farby, ktoré vás uvoľnia, medzi tie patrí napríklad svetlomodrá. Ak je vaša práca aktívna a svoje dni trávite pobehovaním medzi kanceláriou a stretnutiami, vyberajte si tóny červenej. Zelená je ideálnou voľbou takmer pre všetky typy zamestnaní, stimuluje kreativitu a pozitívnu náladu.

 

2. Všestrannosť pracoviska

Ľudia majú vo všeobecnosti oceňujú možnosť personalizácie, preto nie je ani pracovisko výnimkou. Možnosť dotvoriť si kanceláriu podľa svojho gusta pozitívne vplýva na vnímanie pracovného času. Ak teda vašim zamestnancom a kolegom dáte možnosť aspoň minimálnych úprav, bude to priaznivo ovplyvňovať ich sebavedomie.

 

3. Osvetlenie má nad nami moc

Prírodné svetlo nám zlepšuje náladu. Z toho prirodzene vyplýva - čím viac svetla, tým lepšia nálada. Vyberajte si preto svetlé tienidlá, ktoré dodajú interiéru svetlo aj napriek zatiahnutým oknám.

 

4. Trochu života

Rastliny v interiéry pozitívne ovplyvňujú ľudskú kreativitu a nasadenie, rovnako na tom sú napríklad aj rybičky v akváriu, ktoré sa postarajú o okamžité zlepšenie výkonnosti. V obidvoch prípadoch totiž ide o upokojenie a antistresové pôsobenie.

 

5. V duchu minimalizmu

Staré zlaté pravidlo hovorí, že pokiaľ sa chceme zbaviť stresu, máme sa v prvom rade zbaviť zbytočností. Rovnako to funguje aj pri našom pracovisku. Vyhoďte všetky nepotrebné a zbytočné veci. Udržiavajte na svojom stole poriadok a organizáciu. Zariadenie sa snažte držať na tej minimalistickej strane, keďže príliš veľa nábytku či doplnkov môže pôsobiť rušivo a chaoticky.

Pin It