Práca v čase korony: vytvorte si príjemný home office

 

Nepotrebujete veľa miesta ani extra veľa peňazí. Stačí pár dobrých nápadov, kombinácia správnych farieb a dôraz na príjemné povrchy a aj z toho najmenšieho kútika vo vašom byte sa môže stať inšpiratívna a produktívna domáca kancelária.

 

Tento rok sa svet musel naučiť žiť bok po boku s koronavírusom. Mnoho ľudí sa z kancelárskych budov presunulo do svojich home officov a zdá sa, že tento trend tak skoro neustúpi. Miesto, kde človek trávi niekoľko hodín denne, si zaslúži pozornosť. Je čas vytvoriť si funkčný a príjemný pracovný kútik!

Zelená je dobrá

Je známym faktom, že zelená farba uvoľňuje našu myseľ a priaznivo vplýva aj na oči unavené sledovaním monitora. Dodajte vášmu home officu príjemný akcent vďaka nenáročným rastlinám. Aby ste ušetrili miesto, môžete ich napríklad zavesiť zhora vedľa stola. Alebo siahnite po efektných miniatúrach stromov, bonsajoch. Ak chcete ešte viac šetriť čas a priestor, zvoľte si na rolety alebo steny aspoň rastlinnú potlač. 

 

Práca v čase korony: vytvorte si príjemný home office

 

Štýlové a praktické podložky pod stoličky

Hodiť sa vám bude aj podložka pod stoličku, ktorá ochráni podlahu v izbe pred poškriabaním od koliesok. Na trhu je široká ponuka transparentných podložiek, ale vedeli ste, že si môžete dať vyrobiť aj vlastný motív? Aj u nás už niektoré firmy ponúkajú možnosť zaslať na mail vlastnú fotku alebo obrázok a oni vám z nej vyrobia originálnu podložku pod stoličku. K dispozícii sú aj rôzne prírodné alebo dizajnové motívy. Výborný nápad pre každý typ a štýl domácej kancelárie.

 

Práca v čase korony: vytvorte si príjemný home office

Zdroj: Smartmatt

Aspoň mysľou na cestách

Keďže kvôli korone mnohí z nás trávia minimum času (alebo žiaden čas) na cestách,  kompenzovať to aspoň trochu môže aj domáca kancelária. Exotiku a diaľky vám pripomenie napríklad ratan. Ak pojmete zariaďovanie home officu vo väčšom štýle, skúste stôl z exotických druhov dreva. Alebo zvoľte jemné zvieracie motívy (pozor, v tomto prípade platí, že menej je viac!). Ten správny šmrnc a príjemné nastavenie mysle zabezpečia drobné doplnky – suveníry z vašich ciest a dovoleniek. 

 

Práca v čase korony: vytvorte si príjemný home office

 

Cez týždeň pracovňa, cez víkend skriňa

Počuli ste už o šatníkovej pracovni? Je to výborné riešenie pre malé priestory. Stačí vám nahradiť oblečenie úložnými boxami s dokumentmi, prípadne na dvere bývalej šatníkovej skrine použiť závesné organizéry. Na jednu z poličiek umiestniť počítač, prisunúť stoličku – a minipracovňa je na svete. Cez víkend jednoducho „šatník“ zatvoríte a všetky nežiaduce kancelárske potreby ostanú skryté. Internet je plný inšpirácií na túto tému, stačí len pár klikov.

 

Práca v čase korony: vytvorte si príjemný home office

 

 

 

Pin It