shutterstock 1714285768

Zdroj obrázka: fizkes / Shutterstock.com

 

Úspešná práca je závislá od rôznych faktorov a ideálne podmienky sú jedným z nich. Avšak, ľudia sa aj napriek mnohým varovným signálom tela viac starajú o kvalitné miesto na spanie a zariadenie miesta na výkon dôležitých úloh považujú za menej dôležité. Tých pár hodín to predsa v kancelárií nejako vydržia. A práve to je veľká chyba, v čom vás neskôr utvrdí množstvo zdravotných komplikácií, nepohodlie a neschopnosť zvládať tie najjednoduchšie úlohy. A pritom stačí zmeniť len sedenie.

 

Kvalitné kancelárske kreslo je veľmi dôležité pre náš chrbát aj celkové zdravie. A v dnešnom svete, ktorý riadi internet, to platí dvojnásobne.

Väčšina ľudí trávi v sede celý pracovný deň, čo sa rovná minimálne ôsmim hodinám spánku. Dobrý matrac musí preto človeku v noci poskytovať ortopedickú a dobrá stolička počas dňa anatomickú oporu. Iba potom budete schopní zvládať aj tie najťažšie úlohy.

 

Urobíte svojmu telu láskavosť

Váš profesionálny život môže vyžadovať veľa času stráveného sedením za pracovným stolom, ak si ale vyberiete správne kancelárske kreslá, urobíte svojmu telu veľkú láskavosť.

Ergonomicky tvarované kancelárske kreslá sú koniec koncov navrhnuté špeciálne pre udržanie vášho zdravia a jednoduchého výkonu počas práce v sedavej polohe. Mimochodom, tá je pre telo neprirodzená.

Pokiaľ s teda vyberiete naozaj správny model takejto stoličky, môžete sa tešiť nielen z vyššej efektivity a pohodlia, ale aj nasledujúcich výhod.

 

Vyhnete sa bolesti

Jednou z hlavných funkcií ergonomických stoličiek je prevencia a úľava od bolesti. Naopak, bez náležitej podpory, ktorú táto stolička poskytuje, môže vaša sedavá práca viesť k bolestiam krížov a neustálej únave svalov.

Okrem bolesti vám môže príliš veľa času stráveného v nesprávnej polohe spôsobiť celý rad zdravotných problémov a zhoršiť váš súčasný stav na nepoznanie. Investujte preto do prevencie proti bolesti a zdravotných problémov v podobe tejto dôležitej výbavy a všetko zvládnete bez veľkej únavy.

 

Podporíte prúdenie krvného obehu

Dlhodobé nesprávne sedenie na nekvalitnej stoličke môže brániť aj voľnej cirkulácii krvi v tele, najmä v nohách. Väčšina ergonomických stoličiek má preto schopnosť upraviť si polohu a výšku sedadla tak, aby vyhovovala rôznym dĺžkam chodidiel.

Je veľmi dôležité, aby vaše nohy zostali v 90-stupňovom uhle, pretože len tak bude zaistená správna cirkulácia krvi do všetkých častí končatín.

Vaše telo má svoje individuálne krivky a tvary, ktoré potrebujú aj špeciálnu podporu a tlmenie. Je preto veľmi dôležité zvoliť si kreslo, ktoré sa dokáže týmto krivkám dokonale prispôsobiť rovnako ako krásne šaty. Dajte si preto na výbere záležať a práca vám bude rýchlo ubúdať.

 

 

Pin It