Interiérový dizajn sa mení takmer zo dňa na deň a každý rok prichádzajú interiéroví dizajnéri s novými smermi. Všetci však túžime po domácnosti, ktorá je zariadená podľa aktuálnych trendov a zároveň, aby sme sa tam cítili ako doma. Spálňa predstavuje jednu zo súčastí vášho domova, v ktorej sa budete cítiť čo najlepšie.

 

Spálňa je miestom, v ktorom trávime viac času, než si v skutočnosti uvedomujeme. Konkrétne tam trávime až približne jednu tretinu nášho života. Preto by ste mali premýšľať nad tým, ako si túto izbu spríjemniť a zútulniť tak, aby vyhovovala vašim štandardom a zároveň nebola staromódna.

 

 materasso luxusna spalna biely interier casopis stavebnictvo byvanie

 Ako pre princeznú s priestrannou posteľou a toaletným stolčekom.

 

 

Moderné dizajnové postele

Designové postele sú vkusné, pohodlné a zároveň kvalitné. Musia vyzerať dobre, ale zároveň prinášať aj kvalitný spánok. Aktuálnym trendom v oblastí postelí, sú vysoké priečelia postele, ktoré môžu byť zdobené, ale aj jednoduché. Čím vyššie priečelia postele, tým elegantnejšie a luxusnejšie posteľ pôsobí.  Pokiaľ ide o farbu postele, nebojte sa siahnuť po zaujímavejších farbách. Aktuálne sú v móde pastelové farby, ale pokojne zvoľte aj klasiku v podobe bielej, alebo čiernej farbe. Inšpirovať sa môžete napríklad širokou ponukou dizajnových postelí, ktoré nájdete medzi sortimentom spoločnosti Materasso, ktorá sa špecializuje na kvalitné a dizajnové postele rôznych druhov.

 

 

materasso springbox zlta postel strohy interierovy dekor casopis sab stavebnictvo byvanie

Kontinentálna posteľ Corona v prevedení Boxspring. Zdroj: materasso.sk 

 

 

Minimalistický moderný dizajn

Jednoznačným trendom v roku 2019 čo sa týka interiérového dizajnu spálni, je priestrannosť a minimalizmus. Aj napriek tomu, že niektorí z vás možno nemajú toľko šťastia a nedisponujú veľkou spálňou, no niekoľkými šikovnými trikmi do nej dokážete “vniesť viac vzduchu”. Robustné dekorácie vymeňte za minimalistické a zbavte sa taktiež nepotrebných vecí. Ihneď uvidíte, ako sa váš priestor zmenil. 

 

 

 

materasso moderna elegantna spalna stavebnictvo byvanie

Minimalistický interiér modernej spálne. Zdroj: italianbark.com 

 

 

materasso spalna graficka tapeta opart casopis sab stavebnictvo byvanie

 Dizajnová posteľ Alesia s úložným priestorom. Zdroj: materasso.sk

 

 

Prírodné materiály

Spálňa je miestom, ktoré by malo byť jedno z najzdravších vo vašom domove, nakoľko tam relaxujete a čerpáte novú energiu. Práve z tohto dôvodu, odporúča mnoho interiérových dizajnérov siahnuť v roku 2019 po bytových doplnkoch a nábytku z prírodných materiálov, predovšetkým z dreva. Vďaka tejto voľbe si môžete byť istí, že vaša spálňa bude mať moderný dizajn aj v nasledujúcich rokoch, nakoľko prírodné materiály z módy tak skoro nevyjdú.

 

 

materasso postel spalna moderny interier casopis sab stavebnictvo byvanie

Priestranná spálňa pre minimalistov. Ozdobou je svetlo z velkých okien

 

 

Ručná výroba

Ak už hovoríme o nábytku z prírodných materiálov, prinášame ďalší tip, ktorý predstavuje trendy pre rok 2019. Pokiaľ sa rozhodnete siahnuť po drevených nábytkoch, určite by ste mali premýšľať nad ručne robeným, remeselným výtvorom. Okrem toho, že podporíte remeselnú výrobu, získate skutočne unikátny kúsok do vášho príbytku, o ktorom budete vedieť že nenájdete v ďalších stovkách bytov a domov.

 

 

materasso pelast postele celo postlee drevene boho chic shabby chic stavebnictvo byvanie

Využitie ručnej výroby v modernej spálni. Zdroj: krushnasevasamithi.org

Pin It