biano postel spalna biano postel spalna calunene

 

 

Pre naše zdravie a kondíciu je dôležitý nielen pohyb a strava, ale aj spánok. Preto by sme mali dobre venovať pozornosť tomu, na akej posteli každý deň spíme. Na trhu dnes nájdete nepreberné množstvo postelí, v ktorých sa ľahko stratíte. Zhrnuli sme pre vás 6 najobľúbenejších postelí. Aj vy si vyberiete jednu z nich?

 

Posteľ tvorí matrac, rošt a rám lôžka. Ako budú jednotlivé časti kvalitné, je na vás. Rozhodne sa ale neoplatí na posteli šetriť. Kvalitná posteľ s kvalitným matracom je skrátka základ, aj keď by to znamenalo oželieť iné kúsky nábytku. Zaručí vám pohodlný spánok, zdravý chrbát aj lepšiu náladu. Tá sa totiž odráža na tom, ako dobre ste sa vyspali.

TIP: Všetky postele, ktoré v článku nájdete, sme pre vás vybrali na Biano.sk. Môžete tam prehľadne filtrovať materiály, ceny, typy aj štýly od stoviek e-shopov na jednom mieste, prípadne skúsiť vizuálne vyhľadávanie podľa obrázkov a fotiek.

1. Boxspring postele

Takzvané americké postele čiže boxspringy sú u nás mimoriadne populárne. Ak sa pýtate prečo, je potrebné si krátko zhrnúť rozdiel medzi boxspring a klasickou posteľou. 

Boxspring postele tvorí pružinový box, matrac s pružinovým jadrom a topper čiže vrchný matrac. Tak vzniká dvojité pruženie, ktoré lepšie reaguje na pohyb tela. Boxspring postele sú oveľa vyššie ako tie klasické, vďaka čomu je líhanie a vstávanie z postele komfortnejšie. 

Nevýhodou pre niekoho môže byť vyššia nákupná cena. Kým ju naozaj nevyskúšate, určite ju kvôli cene nezavrhujte!

 

biano postel spalna

 

2. Čalúnené postele

Pamätáte si ešte tie farebné čalúnené postele s rôznymi vzormi? Doba pokročila a dnes tak medzi týmito druhmi postelí nájdete síce o trochu menej farieb, za to ale oveľa viac vkusu. 

Vďaka jednoduchému prevedeniu a určitej univerzálnosti tak čalúnené postele ladia takmer s každým interiérom. Dominantou býva ich čelo, ktoré tvorí celkový dizajn. Ak je navyše posteľ umiestnená v priestore, čelo vytvára optickú bariéru a dodáva vám pocit bezpečia a istoty.

 

biano postel spalna calunena

 

3. Rozkladacie postele

Vaša návšteva si môže príjemne pospať aj vo chvíli, kedy v bežnej obývačke či spálni nemáte dostatok priestoru. A bez použitia nafukovačky! Praktické sú rozkladacie postele, ktoré získate vysunutím spodného šuflíka klasického lôžka. Počas dňa tak ušetríte veľa miesta a zároveň sa v noci nemusíte vôbec obmedzovať.

 

biano postel spalna rozkladacia

 

4. Zvýšené postele

Populárne sú aj vyvýšené postele, ktoré ponúkajú pohodlnejšie vstávanie i ľahanie. Majú ale viac výhod a praktických funkcií. Jednak sa pod lôžko ľahšie dostanete vysávačom, čo vám uľahčí upratovanie, poskytne viac úložného priestoru.

Tento typ postelí je vhodný pre seniorov, ľudí trpiacich nízkym tlakom, osoby s problémami pohybového aparátu alebo pre budúce mamičky, ktorým sa bude ľahšie vstávať.

 

biano postel spalna zvysena

 

5. Postele v scandi štýle

Škandinávsky štýl má mnoho podôb, všeobecne ale pár spoločných znakov menovať môžeme. Prevahu jemných svetlejších farieb od bielej, krémovej a šedej cez pastelové farby a odtiene modrej dopĺňajú prírodné materiály, drevo, textil i kov. Takéto farby podporujú útulnú atmosféru spálne a pred spaním navodia pokoj v duši. 

Pre správny "hygge" efekt nezabudnite aj na bohaté množstvo dekoračných vankúšikov, prikrývok a plédov, vďaka ktorým vaša posteľ bude vyzerať skvele.

 

biano postele spalna scandi

 

6. Sklápacie postele

Obyvatelia garsóniek a 1kk bytov, zbystrite. Ak bojujete s priestorom a práve sa rozhodujete, či posteľ, alebo radšej gauč, vedzte, že môžete mať oboje! 

Sklopnú posteľ, ktorú vídate v amerických filmoch, si môžete zaobstarať aj k sebe domov. Vznikne tak plnohodnotné miesto na spanie, ktoré zároveň počas dňa hravo schováte do skrine a nebude vás obmedzovať.

A čo všetko ešte zvážiť pri výbere postele? Našli sme v článku tu.

Pin It