shutterstock 1160930215

Udržiavanie čistoty v domácnosti by malo byť prioritou každého z nás, pretože jej zanedbanie nielenže pôsobí neesteticky, ale môžete si tak privodiť nemalé zdravotné problémy ako je napríklad alergia na prach či iné dýchacie ťažkosti. To najmenej, čo môžete mať pravidelne pod kontrolou, je čistota povrchov v byte či dome.

 

Je jasné, že domáce práce nepatria medzi tie najobľúbenejšie aktivity, no ak máte doma kvalitný vysávač, polovica roboty je za vami. Zem v domácnosti, a to či už koberce, podlahy, alebo kachličky, je najväčším lákadlom nečistôt. Pravidelné vysávanie je preto nevyhnutné, a to aj v prípade, že sa vám to viditeľne nezdá nutné. Vďaka vášmu pomocníkovi vysávaču sa zbavíte prachu, vlasov, menších či väčších nečistôt i srsti domácich zvierat.

 

Vysávač, ktorý uprace za vás

Aby ste si vysávanie uľahčili, môžete si vybrať z viacerých typov vysávačov a používať ich podľa potreby. Do domácností s domácimi zvieratami sa skvele hodia robotické vysávače, ktoré za vás poupratujú to najviditeľnejšie a vám už potom len stačí cez víkend povysávať bežným vysávačom detailnejšie. Tam si vyberiete model s vreckom či bez neho, voľba je na vás. Robotické vysávače je dokonca dnes už možné v mnohých prípadoch prepojiť s mobilnou aplikáciou a nastaviť ich aktivitu napríklad aj na dobu, keď ani nie ste doma. Povysávané tak budete mať aj bez vašej prítomnosti.

 

Praktické vysávače

Za zmienku určite stoja aj tyčové vysávače, kde sa môžete stretnúť s typom v kombinácii s parným čističom. Tie sú ideálne na podlahy a kachličky, nakoľko vysávajú a umývajú zároveň.

Ak je vaša domácnosť plná ťažšie dostupných miest, oceníte aj praktický a ľahko úložný ručný vysávač, ktorý je vhodný aj na vysávanie automobilov, ak si vyberiete bezkáblový model. S týmto vysávačom sa vďaka rôznym hubiciam dostanete aj do neprístupných miest a rýchlo povysávate lokálne nečistoty, ktoré si počas týždňa všimnete. Vysávanie tak nemusí byť tou najhoršou aktivitou, ktorú doma musíte robiť.

 

Zdroj obrázka:

Estrada Anton / Shutterstock.com

 

Pin It