18.9.2014

 

Jedinečnosť a pohodlie – to sú pojmy, ktoré najlepšie definujú nový, štvorhviezdičkový hotel zo siete Vincci Hotels. Nachádza sa v centre Barcelony, len zopár krokov od námestia Plaza de Catalunya, obľúbenej ulice Las Ramblas a hlavného obchodného a kultúrneho dištriktu tohto nádherného mesta. Meno, ktoré hotel dostal na počesť Dalího múzy je predzvesťou silného umelecko-dizajnového zážitku.

 

vinccigala 01

 

Hotel sídli v neoklasicistickej budove zo začiatku dvadsiateho storočia. Jeho otvoreniu, ktoré sa uskutočnilo koncom marca 2014, predchádzala rozsiahla rekonštrukcia tejto majestátnej stavby. Nový dizajn však zachováva všetky jej charakteristické prvky, centrálne schodisko, priečelie a dlažbu, ktoré sú chránené ako kultúrne dedičstvo.

„Surrealistický" zážitok privolajú hosťom obrazy s podobizňou katalánskeho maliara Salvadora Dalího a jeho manželky Galy, ktoré sa nachádzajú v hoteli na viacerých miestach. Okrem nich, honosnej dlažby a schodiska dopĺňajú zariadenie vstupnej haly v štýle art deco dve elegantné nádoby s kvetinami v zlatistom vyhotovení. Schodisko vedie návštevníkov na terasu. Avantgardne zariadený priestor predstavuje oázu pokoja priamo v centre mesta.

 

vinccigala 02

 

vinccigala 03

 

vinccigala 04


Hotel Vincci Gala ponúka 78 komfortne a moderne zariadených izieb, dve kompletne vybavené konferenčné miestnosti a viaceré reštauračné zariadenia. Kombinácia dizajnu a tradície priniesla hotelu okamžitú priazeň nielen medzi hrdými obyvateľmi katalánskej metropoly, ale aj návštevníkmi zo vzdialených kútov sveta.

 

vinccigala 05

 

vinccigala 06

 

text: Jana Zajasenská
foto: José Hevia Blach

 

Celý článok si môžete prečítať v magazíne Top hotelierstvo.

 

 

Pin It