29.4.2015

 

 

Netradičná výstava ISHsk, ktorá pod záštitou kúpeľňových štúdií MyBath priniesla na Slovensko najnovšie trendy z medzinárodného veľtrhu ISH 2015 vo Frankfurte, sa konala v priestoroch objektu Elektrárňa Piešťany. Novinky kúpeľňového dizajnu sa zaskveli v netradičnej inudstriálnej expozícii budovy, ktorá bola nominovaná na cenu CE·ZA·AR 2014.

 

domoss novinky 00 domoss

 

Výstava vznikla pri príležitosti 25. narodenín spoločnosti DOMOSS, ktorá na slovenskom trhu predáva renomované značky, ako sú Duravit, Keuco, Villeroy & Boch, Hansgrohe, HÜPPE, Axor, SanSwiss, Zehnder, Hansa či Bette. Dizajnéri kúpeľnových štúdií DOMOSS nechýbali tento rok na výstavisku vo Frankfurte nad Mohanom, ktoré sa každé dva roky zmení na oázu inovatívneho kúpeľňového dizajnu. Vyberte si teda créme de la créme zo svetových značiek, ktoré firma zastrešuje vo svojom sortimente.

 

domoss_01.JPG domoss_02.JPG domoss_03.JPG domoss_04.JPG domoss_05.JPG domoss_06.JPG domoss_07.JPG domoss_08.JPG domoss_09.JPG domoss_10.JPG domoss_11.JPG

 

Na cípe sveta
Cape Cod. Nekonečné pláže, krištáľovo čistá voda, neskrotná povaha. Atmosféra tohto kúsku zeme v Novom Angicku pri pobreží USA inšpirovala Philippa Starcka a spoločnosť Duravit k vytvoreniu rovnomennej série kúpeľňového nábytku, sanity a doplnkov. Cape Cod eliminuje bariéry, vďaka nemu sa príroda stáva organickou súčasťou kúpeľne. Privítajte masívne drevo, keramiku, ktorá má dušu, autenticitu, ktorá vás dostane. Umývadlá stoja na pevných konzolách kontrastujúcich s teplom skutočného dreva. Tenké línie naoko krehkej, no v skutočnosti superpevnej keramiky vnesú do vášho priestoru dávku nevinnej čistoty. V zrkadle s LED osvetlením uvidíte každý detail. Kúpeľňa Cape Cod je tak ideálnym miestom pre omladenie mysle, duše i tela.

 

domoss novinky 01 duravitstarck

 

V industriálnom štýle
Nová séria Bettelux Shape z dielne firmy Bette necháva vyniknúť krásu ocele a keramiky, geometrickú čistotu línií a asketický minimalizmus. Neuveriteľne čistá, sterilne dokonalá, a pritom magicky očarujúca séria očarí skutočných „fajnšmekrov" kúpeľňového dizajnu. Umývadlo a vaňa sú vsadené do pevnej oceľovej konštrukcie v rôznych farebných vyhotoveniach.

 

domoss novinky 02 beteluxshape

 

Sprchový kút, aký ste si vysnívali
Zatvorte za sebou dvere a relaxujte v sprchovom kúte HÜPPE Xtensa Pure. Spája výhody riešení „walk-in" s posuvnými dverami – široký pohodlný vstup, úplnú transparentnosť, takmer neviditeľný dizajn a ochranu proti rozstreku vody. Vďaka absencii hornej lišty vnesie do vašej kúpeľne osviežujúcu vzdušnosť.

 

domoss novinky 03 huppe

 

Pohodlie pohybom ruky
Tam, kde sa snúbi štýl a premyslená funkčnosť, prichádza segment HANSA LIVING. Batérie nemeckej značky HANSA ponúkajú aj segmentu individuálnych používateľov komfort bezdotykového ovládania – senzor totiž reaguje na pohyb ruky. Milovníkov architektúry poteší aj unikátna séria HANSA SIGNATUR alebo futuristická HANSA MURANO X.

 

domoss novinky 05 hansamuranox

 

S pevnosťou titánu
Viac ako 260 rokov skúseností z keramického priemyslu pretavených do najnovšej technológie – to je TitanCeram, novinka z dielne Villeroy & Boch. Tento inovatívny materiál umožňuje vytvoriť do detailu a dokonale prepracovaný dizajn kúpeľňových produktov. V sérií Artis zasa vynikajú subtílne tvary a krehká jemnosť, Venticello je oslavou dokonale čistých línií. To všetko dopĺňajú najnovšie technológie superhygienického splachovania či starostlivosti o intímnu hygienu.

 

domoss novinky 06 villeroyboch

 

Jediným stlačením
Nemecká značka Hansgrohe zvýšila komfort sprchovania vďaka tlačidlu Select. Jediným stisnutím dokážete ovládať sprchu alebo meniť vodný prúd podľa svojej nálady. Prečo si však toto pohodlie neužiť aj pri najbežnejšej kúpeľňovej činnosti – umývaní rúk. Najhorúcejšou novinkou 2015 je práve batéria Hansgrohe Talis Select S. Zabudnite na klasické pákové vyhotovenie. Tu vám na spustenie očisťujúceho prúdu vody postačí jediné tlačidlo. Potešiť môže aj fakt, že technológiu vytvorili s maximálnym ohľadom na životné prostredie a trvalú udržateľňosť.

 

domoss novinky 07 hansagrohe select

 

Ako umelecké diela
Batérie také krásne, že zabudnete, na čo sú pôvodne určené. To je EDITION 400 od KEUCO. Jednoduché línie žiariaceho chrómu pripomínajúce dokonalosť umeleckého diela vás očaria zmyselnou krásou. Vytvorené dizajnérskou skupinou Tesseraux + Partner a ocenené pečaťou kvality Design Plus dokonale dopĺňajú rad štýlového, a pritom dokonale priestranného kúpeľňového nábytku, umývadiel a doplnkov do kúpeľne.

 

domoss novinky 09 keuco

 

Radosť zo sprchovania
Kúpeľňa je stvorená pre život. Denno-dennému používaniu by mal preto slúžiť aj dizajn. Túto filozofiu tlmočí aj SanSwiss so svojou ponukou sprchových zásten a vaničiek v čistých líniách, najodolnejších materiáloch a v stopercentnej spoľahlivosti. Všetky produkty sú ošetrené úpravou Aquaperle, ktorá minimalizuje ich zanášanie vodným kameňom a nečistotami. Sprchové zásteny sú dostupné aj v bezbariérových vyhotoveniach, sprchové kúty s dverami otvárajúcimi sa dovnúta aj von, s bezpečnostným sklom a magentickým tesnením... Stačí si iba vybrať.

 

domoss novinky 10 sanswiss

 

Viac informácií nájdete na stránkach MyBath a DOMOSS.

 

pripravila: Anna Salvová
zdroj: Domoss
foto: redakcia a archív značiek

 

 

Pin It