29.7.2015

 

 

Aktívne prebúdzanie sa v hotelovej záhrade, chôdza naboso po rannej rose alebo plávanie vo veľkom jazere s veľkosťou 700 m2, vyhrievanom solármi – to všetko je neodmysliteľnou súčasťou začiatku dňa v rakúskom rezorte Gradonna****s Mountain Spa . Je dôkazom, že letnú dovolenku nemusíte tráviť iba pri mori. Podľa hodnotenia magazínu Geo Saison patrí tento rezort dokonca medzi 10 najkrajších horských hotelov v rámci Európy.

 

gradonna 01

 

 

gradonna 02

 

Sila hôr v zdravej nadmorskej výške 1 350 metrov nad morom s „povzbudzujúcou" panorámou vrchu Großglockner pôsobí naozaj blahodarne. Hotel so 40 metrov vysokou vežou a 41 apartmánovými „chatkami" je vybudovaný v duchu vysokohorskej dediny, čomu nasvedčujú aj použité prírodné materiály. Vo veľkoryso riešených izbách udávajú atmosféru borovicové a smrekové drevo, ľan, súkno a kalský mramor. Zvonka dominujú jednoduché kubické tvary stavieb, veľké zasklené plochy a fasády obložené drevom i kameňom. Environmentálny prístup je citeľný aj v dopravnom riešení. Hostia sa všade presúvajú bez použitia automobilu, ktorý možno zaparkovať v podzemnej garáži. Samotné chatky s úžitkovou plochou približne 130 m2 ponúkajú priestor pre osem až desať osôb. Na vrchu Cimaross vás reštaurácia Adlerlounge dostane svojou gurmánskou kuchyňou a nádhernou terasou. V reštaurácii Gradonna****s Mountain Restaurant servíruje Michael Karls súčasnú kuchyňu z prevažne regionálnych surovín.

 

gradonna_resort_01.jpg gradonna_resort_02.jpg gradonna_resort_03.jpg gradonna_resort_04.jpg gradonna_resort_05.jpg gradonna_resort_06.jpg gradonna_resort_07.jpg gradonna_resort_08.jpg gradonna_resort_09.jpg gradonna_resort_10.jpg gradonna_resort_11.jpg gradonna_resort_12.jpg gradonna_resort_13.jpg

 

V rozľahlom rezorte (3 000 m2) sú hosťom k dispozícii vnútorné a vonkajšie bazény, saunový svet a oddychové zóny (Relax Guide 2014 – 2 ľalie/15 bodov). Prírodné a domáce bylinky, ktoré rastú okolo hotela, nachádzajú svoje uplatnenie v domácich kozmetických výrobkoch, ako aj rozličných kúpeľových procedúrach. Skutočným zdrojom sily sú východotirolská kosodrevina, nazývaná aj „požehnanie hôr", ľubovník bodkovaný, arnika a borovica. Priamo pred hotelom sa nachádza vstup do Národného parku Vysoké Taury, ktorý ukrýva 250 kilometrov turistických chodníkov a cyklotrás, ktoré začínajú priamo za hotelom. Lanovka a sedačky sa nachádzajú v dostupnej pešej vzdialenosti. Najkrajšie výlety možno absolvovať so sprievodcami národného parku – rangermi, s cyklosprievodcom alebo kalským horským vodcom.

 

gradonna_resort_14.jpg gradonna_resort_15.jpg gradonna_resort_16.jpg gradonna_resort_17.jpg gradonna_resort_18.jpg gradonna_resort_19.jpg gradonna_resort_20.jpg gradonna_resort_21.jpg gradonna_resort_22.jpg gradonna_resort_23.jpg gradonna_resort_24.jpg gradonna_resort_25.jpg gradonna_resort_26.jpg

 

pripravila: Anna Salvová
zdroj: Gradonna Mountain Spa

 

 

Pin It