3.2.2016

Milovať vysokú posteľ je jednoduché – je majestátnou dominantou spálne a pôsobí dojmom, že bola navrhnutá pre kráľov.

modernynabytok 01

Kontinentálne postele nielenže dominujú spálni a pôsobia elegantne, ale sľubujú aj kráľovský odpočinok po náročnom dni. Mimoriadne obľúbené sú najmä v USA, krajinách Škandinávie a v luxusných hoteloch. Priaznivci spania na vysokých posteliach však pribúdajú aj na Slovensku. Charakteristickým prvkom je okrem ich výšky aj čalúnenie, ktoré prepožičia posteli osobitný charakter. Vďaka variabilnosti farieb, štruktúr a materiálov vhodne doplní akýkoľvek interiér.

modernynabytok 02

Dokonalý odpočinok
Spánok na kontinentálnej posteli znamená aj ľahšie vstávanie. Kontinentálna posteľ dosahuje výšku od 67 do 75 cm, čo zabezpečuje pohodlné vstávanie aj pre starších ľudí. Výšku a finálny vzhľad možno prispôsobovať aj rôznymi druhmi nožičiek, prípadne sa rozhodnúť pre posteľ bez nich. Odborníci tvrdia, že dospelá osoba potrebuje na plnohodnotný odpočinok matrac so šírkou 90 cm. Manželská posteľ by mala mať matrac široký minimálne 160 cm. Človek sa totiž počas noci otočí zo strany na stranu až 60-krát. Pri kontinentálnych posteliach je klasický rošt nahradený pružinovou doskou, ktorá však nekladie žiadne obmedzenia pri výbere matraca. Medzi najobľúbenejšie typy matracov patria penové, prírodné, pamäťové, pružinové, taštičkové a zdravotné. Všetky typy sú dostupné v rôznych šírkach i výškach.

modernynabytok 03

Nebojte sa údržby
Údržba čalúnených kontinentálnych postelí je naozaj jednoduchá. Všetky poťahy matraca možno prať, stačí rozopnúť zips a jednoducho stiahnuť dve polovice poťahu, a to bez namáhavej manipulácie. Väčšinu látok vďaka zhusteným tkanivám v prípade poliatia tekutinou jednoducho utriete handričkou. Tekutina nepresiakne cez látku. Všetky textilné, kožené alebo koženkové čalúnenia sú umývateľné a oderuvzdorné. Vzhľadom na to, že sa poťahy na posteli nenamáhajú tak ako napríklad na sedačkách, sa nemusíte báť ani popraskania kože.

modernynabytok 04

O dizajnérskom štúdiu Moderný nábytok
Dizajnérske štúdio Moderný nábytok sa špecializuje na výrobu dizajnového nábytku na mieru. Ambíciou je prinášať zákazníkom jedinečné riešenia interiéru na kľúč. Svoju činnosť zakladá na individuálnom prístupe a komplexnosti služieb. Štúdio ponúka služby interiérového dizajnéra, výrobu nábytku na mieru, ako aj doplnkové dekorácie do bytu. Nábytok podľa špecifických požiadaviek zákazníka sa vyrába na Slovensku, pričom dôraz sa kladie na rýchlosť dodávky a kvalitu používaných materiálov.

text a foto: Moderný nábytok

 

 

Pin It