27.9.2016

V centre kultúrneho distriktu Londýna, v spoločnosti najlepších divadiel a najvychytenejších reštaurácií, nájdete Covent Garden Hotel, v ktorého dramaticky dizajnových priestoroch sa denne odohrávajú neopakovateľné obrazy z príbehov jeho výnimočných hostí.

covent garden 01

Po rozostretí úžasných závesov so vzorom anglických ruží sa hostia ocitajú vo svete vzácneho dreva, dôstojnej architektúry a dychberúcich interiérov – vo svete dizajnérky Kit Kemp. Vďaka jej citu pre kombinácie geometrických a florálnych vzorov na čalúnení a tapetách a umeniu s ľahkosťou používať v interiéroch postele s dekoratívnymi čelami či baldachýnmi alebo riasené závesy, srší z hotela tradičný anglický šarm, ktorý okúzli nielen hostí. Jeho jedinečnosť zabezpečila hotelu členstvo v supine Design Hotels.

covent garden 02

Covent Garden Hotel sa nachádza len niekoľko minút chôdze od Kráľovskej opery, Soho, a obchodného centra mesta. V tejto časti je 21 divadiel a najlepšie londýnske reštaurácie, bary, kluby a obchody. Hosťom hľadajúcim intímne zákutie ponúka hotel Covent Garden možnosť posedieť pri hrejivom krbe v knižnici Tiffany's Library alebo si vychutnať pohárik dobrej whisky v takzvanom honor bare.

covent garden 03

Prienik do okolitého prostredia s divadelnou energiou docielila dizajnérka dôrazom na prvky, akými sú majestátne kamenné schodisko, drevený obklad vstupného salónu, neprehliadnuteľné textílie a detailne prepracované intarzie na nábytku.

covent garden 04

Fitness a wellness centrum, dve súkromné jedálne a kinosála splnia požiadavky hostí náročných na ponuku služieb a moderných technológií, zatiaľ čo náhodní okoloidúci s potešením spoznávajú sezónne menu hotelovej reštaurácie Brasserie Max pred, či po návšteve niektorého z divadiel. Brasserie ponúka vynikajúcu moderné britskú kuchyňu, široký výber vín, sektov i koktailov. Je otvorená denne, no k dispozícii sú v hoteli tiež dve súkromné jedálne pre 40 a 25 osôb.

covent garden 05

Každá z 58 priestranných klimatizovaných izieb a apartmánov má cez veľké okná výhľad na strechy Londýna. Každá je individuálne navrhnutá a vybavená luxusnou žulovo-mahagónovou kúpeľňou s, napríklad, aj vyhrievanými vešiakmi na uteráky.

covent garden 06

covent garden 07Okrem množstva ubytovacích zariadení, pre ktoré Kit Kemp ako oceňovaná dizajnérka navrhla interiéry, stojí spolu so svojím partnerom Timom Kempom, sama na čele deviatich vlastných hotelov. Jej nevšedná estetika odráža svieži, moderný prístup k anglickému štýlu. Pri pohľade na mix prvkov minulých dekád s najmodernejšími technológiami možno povedať, že ako dizajnér samouk sa neriadi žiadnymi pravidlami, no napriek tomu svojím absolútne špecifickým štýlom vytvára balanc medzi klasickým a moderným. Butikové hotely, medzi ktoré sa radí aj Covent Garden Hotel, sú známe najmä zo Severnej Ameriky a Veľkej Británie. Tento pojem opisuje menšie hotely s maximálne 100 izbami, ktoré bývajú tématicky alebo inak štýlovo zariadené

text: Jana Zajasenská
foto: DESIGN HOTELS™

 

 

Pin It