live merano kemping

Foto: Merano Camping

 

Štvorhviezdičkový kemping LIVE MERANO v Merane je po zásadnej rekonštrukcii znovu otvorený.

 

Architektka, ktorá pochádza priamo z Merana, Andrea Fregoni, pri jeho navrhovaní nadviazala na miestne prostredie, no dodala mu osobitý charakter. Zároveň vychádzala z filozofie trvalej udržateľnosti, čo je zjavné aj v interiéri, na ktorom spolupracovala s interiérovým a produktovým dizajnérom Harry Thalerom. V architektúre a dizajne sú využité miestne materiály a pri vyrábaní nábytku nevynechali lokálnych remeselníkov.

 

live merano kemping

Foto: Merano Camping

 

 

Výsledkom je kemping bez plastov vsadený do zeleného prostredia medzi impozantné stromy.

Jednoduchá architektúra

Okolitú zeleň dopĺňajú minimalistické jednoposchodové čierno – biele budovy pravidelného tvaru a z materiálov dominuje sklo a drevo. Jednoduchosť architektúry je zámerná, nemala by odvádzať pozornosť od okolitej panorámy pohoria Merano. V obdĺžnikových budovách sa nachádza recepcia, kaviareň, kúpeľne, toalety a wellness centrum (sauna, parný kúpeľ a šatne), doplnené o vonkajšie vyhrievacie bazény s ležadlami. Zaujímavé je, že dlažba je tvorená z 95 percent červenkastého miestneho prírodného kameňa a piatich percent cementu. Nahromadená voda teda neostáva na povrchu, ale presakuje priamo do pôdy.

 

live merano kemping

 

Foto: Merano Camping

 

Strom ako lampáš 

Nábytok v areáli a v interiéroch nadväzuje na jednoduchú architektúru a okolitú prírodu. Drevené exteriérové sedenie je vyrobené zo stromov, ktoré bolo z bezpečnostných dôvodov vyrúbané, a interiérový nábytok v kaviarni je inšpirovaný gastro dizajnom 50. a 60. rokov. Zaujímavo premyslený je aj svetelný dizajn. Výzvou bolo vyhnúť sa svetelnému smogu, no zároveň vytvoriť príjemnú a uvoľnenú atmosféru. V areáli je umiestnených šesťdesiat lámp špeciálne navrhnutých Harry Thalerom. Dodatočné svetlo poskytuje veľký centrálny strom, ktorý je jemne osvetlený reflektormi. Svetlo sa tak cez listy odráža a strom pôsobí ako „lampáš“ na námestí.

 

live merano kemping

 

Foto: Merano Camping

 

live merano kemping

Foto: Merano Camping

 

Pin It