postele Dream v ľanových látkach new

Posteľ Dream v ľanových látkach. Foto: Domark

 

Majiteľ firmy Domark, Miroslav Marko vedie svoju firmu k filozofii ekologického prístupu výberom zdravým materiálov a kvalitou produktov. 

 

Domark portretOvplyvňuje váš tvorivý proces environmentálna kríza?

Pre nás je prvoradá snaha o kvalitné a zdravé bývanie, čomu prispôsobujeme aj výber materiálov, ktoré odkazujú na návrat k prírode a trvalej udržateľnosti. Sú to napríklad drevo, ľan, bavlna, či viskóza. Nábytky vyrábame bez použitia chemických látok. Čo sa týka látkových poťahov, spolupracujeme výlučne s osvedčenými, certifikovanými poťahovými látkami a kožami od popredných výrobcov s príslušnými atestami, často čiastočne recyklované alebo spracované ekologickými postupmi s minimálnym použitím chemických látok.

Ako sa mení trh v súvislosti s touto témou?

Platí stále častejšie, že klienti si vyberajú a kupujú kvalitnejšie produkty, ktoré im vydržia mnoho rokov, pričom všeobecne majú vyššie nároky na to, čo kupujú. Sú náročnejší na kvalitu vyhotovenia a vlastnosti použitých materiálov. Takéto správanie považujem za prínosné a ekologické.

Ako vidíte produktový dizajn v budúcnosti?

Dizajn výrobkov bude vždy zameraný na potreby užívateľov a jeho pridanou hodnotou bude určitý estetický prínos, ktorý zvýši spokojnosť spotrebiteľov. No bol by som veľmi veľmi rád, aby bol produktový dizajn aj dobrým príkladom pre ekologický prístup k životnému prostrediu.

 

 

 

Domark stoličky Apetit v ľanovej látke new

 

Stoličky Apetit v ľanovej látke. Foto: Domark

Pin It