MW DevonDevon SecretGardens Zen White 2022

Marel Wanders a Gabriele Chiave. Foto: Marcel Wanders Studio

 

Slávny holandský dizajnér a umelecký riaditeľ v rovnomennom štúdiu Marcel Wanders na nedávno skončenom milánskom týždni dizajnu ukázal niekoľko nových kúskov v spolupráci so značkami ako Fendi Casa, FLOS či Devon&Devon.

 

Svetoznámy Milan Design Week sa po dvoch rokoch vrátil a opäť predstavil to najlepšie z dizajnu nábytku a bývania. Na tejto akcii sa predstavilo aj Štúdio Marcel Wanders, ktoré ukázalo nové, odvážne a jedinečné dizajny v spolupráci so značkami FENDI Casa, FLOS, Up To You Anthology, FIAM, Natuzzi, Devon&Devon a Sahrai. Štúdio sa podpísalo aj pod návrhy pre ikonickú značku Louis Vuitton.

S Fendi Casa vzdali hold tradíciám

Prvá kolekcia štúdia Marcel Wanders pre FENDI Casa jemne vnáša charakteristické dizajnové prvky značky FENDI do elegantného interiéru. Ako inšpirácia slúžila najmä talianska história, predovšetkým jej bohaté umenie, kultúra a remeselné spracovanie s použitím miestneho skla, kameňa a textílií. Táto rozsiahla kolekcia pozostáva z dvoch zrkadiel, jedálenského stola, kresiel na ruky a ležadiel, ďalej obsahuje tiež posteľ, pohovku, ako aj kolekciu lámp.

 

MW FENDI Casa Cleo Chair Petra Table Dame Lighting

Marcel Wanders studio Collection, design by Marcel Wanders studio for FENDI Casa, 2022

 

MW FENDI Casa Landscape Bed 12 2022 scaled

Marcel Wanders studio Collection, design by Marcel Wanders studio for FENDI Casa, 2022

 

MW FENDI Casa Salone 2022 02 scaled MW FENDI Casa Salone 2022 03 scaled

Marcel Wanders studio Collection, design by Marcel Wanders studio for FENDI Casa, 2022

 

Éterické svietidlá pre FLOS

Štúdio tiež predstavilo svoj najnovší výtvor pre FLOS s názvom Skynest. Tieto svietidlá akoby boli utkané z vlákien svetla a jemne spájajú eleganciu s inováciami. Jemné textilné trubice s integrovanými LED svetlami pripomínajúce niť sú votkané do celého dizajnu svietidla. Marcel Wanders tak vytvoril zaujímavý prvok prekvapenia, ktoré spochybňuje archetyp žiarovkového osvetlenia. Svietidlo Skynest je dostupné v štyroch rôznych farebných prevedeniach a v rôznych modeloch, vrátane závesného, stropného či nástenného variantu.

„Sme básnici, ktorí potajomky navrhujú,“ uviedol Marcel Wanders, kreatívny riaditeľ štúdia Marcel Wanders na margo svietidiel Skynest.

 

MW FLOS Skynest Mandorla 2022

Skynest, design by Marcel Wanders studio for FLOS, 2022

 

MW FLOS Skynest Arch Mandorla 2022 MW FLOS Skynest Arch Mandorla 2022 MW FLOS Skynest Parentesi Mandorla

Skynest, design by Marcel Wanders studio for FLOS, 2022

 

Unikátne technológie výroby pre FIAM

Jedálenský stôl Cristaline navrhnutý pre FIAM je príkladom jemnej krásy, elegancie a experimentovania s unikátnou technológiou tavenia a tvarovania skla na vytvorenie zložitého vzoru povrchu.

Štúdio Marcel Wanders zároveň predstavilo kolekciu, ktorá je výsledkom štvrtej spolupráce so značkou Natuzzi. Kolekcia nesie názov Adam podľa jej ústredného prvku – pohovky Adam, ktorá vznikla z cieľa integrovať trvalo udržateľné materiály s nadčasovým dizajnom inšpirovaným talianskym regiónom Puglia. Súčasťou kolekcie Adam je aj jedálenský stôl a konferenčné stolíky vyrobené z dreva, ktoré dodávajú interiéru prirodzený vzhľad vďaka ručnej výrobe.

 

MW FIAM Cristaline Salone 2022

Cristaline, design by Marcel Wanders studio for FIAM, 2022

 

„Túto kolekciu sme navrhli nielen preto, aby odrážala prírodné prvky regiónu Puglia a bohaté remeselné umenie a históriu, ale aby sme dali sedačke Natuzzi druhý život,“ povedal Gabriele Chiave, kreatívny riaditeľ štúdia Marcel Wanders.

Magická, snová ilúzia v znamení Devon&Devon

Kolekcia Secret Gardens navrhnutá pre Devon&Devon bola vytvorená s holistickým a poetickým prístupom. Jednotlivé prvky vytvárajú plynulý, splývavý dizajn a keď sa spoja, tvoria priestory so snovým dojmom. Prvá kolekcia v spolupráci s touto značkou pozostáva z tapiet a malých a veľkých keramických dekoračných prvkov vo viacerých odtieňoch a vzoroch. Obsahuje tiež kozmetický stolík, tri zrkadlá a viacero keramických doplnkov.

„Kolekcia pre Devon&Devon má za cieľ vytvoriť magickú ilúziu bytia vo sne z kvetov a prírody,“ dodáva Gabriele Chiave.

 

MW DevonDevon SecretGardens Zen White 2022

Secret Gardens, design by Marcel Wanders studio for Devon&Devon, 2022

 

MW DevonDevon SecretGardens GardenOfDreams Sepia 2022

Secret Gardens, design by Marcel Wanders studio for Devon&Devon, 2022

 

Limitovaná edícia Kaleido of Life Collection pre Sahrai obsahuje tri jemne ručne vyrábané koberce z prírodného hodvábu a vlny. Koberce sú inšpirované prírodnými živlami: vzduch (Lush), voda (Allure) a zem (Charm).

 

MW Sahrai KaleidoOfLife Salone 2022

Kaleido of Life, design by Marcel Wanders studio for Sahrai, 2022

 

Pin It