cowboy bicykle

Foto: FB Cowboy

 

Parížski dizajnéri zo štúdia Ciguë navrhli v priestoroch predajcu elektrobicyklov víziu mesta oslobodeného od áut.

 

Interiér obchodu značky Cowboy je postavený na vápencových blokoch doplnených drvenou zeminou. Značka tu v polovici júna otvorila nové priestory v rámci známeho obchodného domu Le Bon Marché.

 

cowboy bicykle detail

Foto: FB Cowboy

 

Jednoduchá krása

„Navrhnuté v spolupráci so svetoznámou architektonickou a dizajnérskou firmou Cigüe, sme predstavili materiály inšpirované mestom zajtrajška – bez áut, post-betónové, divokejšie – v priestore, ktorý vám umožní preskúmať jednoduchú krásu bicykla a jeho high-tech charakter,“ uvádza značka na svojej webovej stránke.

 

cowboy bicykle interier

Foto: FB Cowboy

 

Divokejšie a organickejšie

Aký dojem vytvára krajina bez áut? Podľa dojmov, ktoré sprostredkúva predajňa Cowboy, je organická, plynulá, bez úzkosti, ktorú vyvoláva prítomnosť áut.

Ak dizajnéri hovorili o „divokejšom prostredí“, táto myšlienka sa pretavila do použitia surovej zeminy, ktorou sú pokryté steny a stropy miestnosti. Na podlahe je vytvorený kľukatý chodník pripomínajúci cyklochodníky.

 

cowboy bicykle materialy

Foto: FB Cowboy

 

Žiadne umelé materiály nenájdete ani pri sedení, na tento účel slúžia nahrubo otesané bloky vápenca. Zaujímavý efekt vytvára jeden z bicyklov zavesený zo stropu tak, aby bol presne viditeľný cez okno z ulice. Tento efekt ešte umocňujú zábery oblakov premietaných na veľkej obrazovke, takže bicykel akoby v celom priestore levitoval. 

 

cowboy ebike

Foto: FB Cowboy

 V spolupráci s : https://trenujeme.sk/cyklisticke-dresy

Pin It