auto valas toyota lexus

Foto: Auto Valas

 

Košičania sa môžu pochváliť najväčším showroomom Lexusu a Toyoty na Slovensku. Jeho výstavba trvala necelých 12 mesiacov a skrýva množstvo zaujímavých riešení.

 

Po Bratislave a Žiline sa východniari konečne dočkali vlastnej predajne značky Lexus. A rozhodne sa nemajú za čo hanbiť. Autosalón vyrástol v spolupráci s architektmi a projektantmi Inspire Design s. r. o. a generálneho zhotoviteľa HSF System, s. r. o. na ploche takmer 8 500 m2 a spĺňa najprísnejšie štandardy prémiového výrobcu. „Aj osviežovač vzduchu na toaletách máme rovnaký, ako používajú v Japonsku,“ humorne poznamenal Štefan Valas, generálny riaditeľ AUTO – VALAS GROUP, ktorý nás počas návštevy osobne sprevádzal.

Napriek pomerne rýchlej výstavbe, s víziou novej predajne Toyoty prišiel Štefan Valas už pred štyrmi rokmi. „Ešte na vysokej škole som pri písaní seminárnych prác objavil japonskú filozofiu Omotenashi, ktorej cieľom je poskytnúť zákazníkovi nielen prvotriednu starostlivosť a služby, ale postarať sa tiež o to, aby sa cítil príjemne. Každá návšteva by mala byť zážitkom. Aj vďaka tomu je Toyota svetová jednotka a v ostatnom čase sa na Slovensku výrazne rozvíja. Pokiaľ ide o samotný Lexus, v Košiciach jeho zastúpenie dlhodobo chýbalo a cítili to predovšetkým samotní majitelia, ktorí museli za servisom dochádzať na druhý koniec Slovenska,“ vysvetľoval Štefan Valas dôvody, ktoré ho motivovali priniesť prémiovú značku na východné Slovensko. 

 

auto valas toyota lexus showroom

Foto: Auto Valas

 

Nová predajňa však nemá reprezentovať len miesto, kde si motoristi chodia pozerať alebo opravovať svoje vozidlá. Ambíciou pri výstavbe bolo vytvoriť miesto, ktoré by si návštevníci spájali aj s oddychom: „Priamo v budove máme kaviareň, kde sa návštevníci môžu občerstviť alebo ponúknuť dobrým zákuskom. Skrátiť čas si môžu aj v japonskom átriu, odkiaľ je cez presklenú stenu výhľad priamo na dielňu. Môžu tak sledovať servis svojho auta a vychutnávať si pri tom v pokoji dobrú kávu.“

Samotná budova bola špeciálne zakomponovaná do svahovitého terénu, čo budove dodalo neštandardný tvar. Na prízemí sa nachádza predajňa Toyoty, zatiaľ čo Lexus má vyhradený priestor na poschodí. Na mieste nechýba ani špeciálna odovzdávacia miestnosť, odkiaľ čerstvý majiteľ opúšťa showroom po netradičnej lávke z prvého poschodia. Skutočne jedinečný zážitok! Nová predajňa sa tiež môže pochváliť špičkovo vybaveným servisným zázemím a vysokou úrovňou pri zaobchádzaní s vozidlom. „Každé auto, ktoré príde k nám do servisu, musí byť dôkladne vyčistené. Z toho dôvodu tu máme automatickú umývaciu linku, kde našim zákazníkom vieme v rámci servisu bezplatne umyť vozidlo. Z našej strany ide o službu pre zákazníka,“ vysvetľuje Štefan Valas pri obhliadke servisu. 

Ani zďaleka však nejde o jedinú modernú vymoženosť, ktorou sú v Košiciach vybavení. „Okrem už štandardných vecí ako 3D geometrie, testov tlmičov či bŕzd máme k dispozícii aj plne vybavený lakovací box, klampiarsku dielňu či zemný narovnávací rám. Sme pripravení riešiť naozaj čokoľvek vrátane áut po nehode. Ako som už spomínal, zákazník môže cez veľké sklo sledovať mechanikov pri práci, mnohé postupy sú automatizované. Príkladom môže byť olejové hospodárstvo, kde na základe naskenovaného kódu stroj mechanikovi načapuje presne toľko motorového oleja, koľko do daného modelu predpisuje výrobca. Nemôže sa tak stať, že dostanete menej,“ dodáva.

www.autovalas.sk

Pin It