onsen collection francesco meda celok

Foto: Gandiablasco

 

Línia outdoorového nábytku značky Gandiablasco chce vniesť do domovov pokoj – podobne ako japonská architektúra. Podarilo sa jej získať aj významné ocenenie.  

 

Za novými kúskami v kolekcii Onsen stojí dvojica dizajnérov Francesco Meda a David Quincoces. Dominujú jej jednoduché, základné tvary a geometria. Napriek tomu pôsobí veľmi príjemne, upokojujúco a rafinovane. Všetky tieto atribúty sa postarali o to, že Onsen získal prvé miesto v kategórii Vonkajší nábytok známych Wallpaper Design Awards.

 

 onsen collection francesco meda stolik

Foto: Gandiablasco

 

Ako (druhá) koža

Už samotná konštrukcia vonkajších kresiel je premyslená a zaujímavá. Základ tvoria rúrky z nerezu, ktoré sú potiahnuté vinylovými pásmi nápadne pripomínajúcimi kožu. Tieto materiály nábytku zaručujú stálosť a odolnosť. Súčasťou kolekcie je aj dvojica konferenčných stolíkov vyrobených rovnako z nereze. Povrch je dostupný v dvoch variantoch. Prvým je tepelne lakovaný hliník, ktorý je vlajkovou loďou značky Gandiablasco. Druhým je drevo iroko. Tento exotický druh dreva sa tiež vyznačuje veľkou odolnosťou, ktorá ho predurčuje na využitie v exteriéri. Má krásnu, teplú, jantárovú farbu.

 

onsen collection francesco meda

Foto: Gandiablasco

 

Inovatívne materiály

Spomínané materiály sú vo vzájomnom kontraste, zároveň sa však vzájomne vyvažujú a v konečnom dôsledku tak vytvárajú vyvážený a pokojný dojem. Práve to bol jeden z cieľov autorov: pokoj a rovnováha vychádzajúca z japonskej architektúry. Kolekcia je výsledkom dlhého výskumného procesu, ktorý viedol k inováciám pri výbere materiálov a štruktúry nábytku.

 

onsen collection francesco meda interier

Foto: Gandiablasco

 

Onsen Sofa Lounge Chair GANDIABLASCO

Foto: Gandiablasco

 

Francesco Meda & David Quincoces

Francesco Meda absolvoval v roku 2006 Európsky inštitút dizajnu v Miláne, neskôr pracoval v Londýne v ateliéri Sebastiana Bergna a Rossa Lovegrovea.

V roku 2008 sa vrátil do Milána a spolupracoval so svojím otcom Albertom Medom na projektoch pre značky ako Kartell a Caimi Brevetti. Medzi jeho ocenenými návrhmi vynikajú malé lampy a 3D tlačené šperky, ktoré sú súčasťou zbierky Triennale Design Museum v Miláne. Francesco Meda má na konte aj niekoľko ocenení, napríklad Wallpaper Design Awards 2019 za stoličku Woody pre Molteni & C.

David Quincoces sa narodil v Madride, no od roku 2005 žije v Miláne, kam prišiel študovať interiérový dizajn na Politecnico di Milano. Po spolupráci s Pierom Lissonim si pred viac ako desiatimi rokmi založil vlastné štúdio Quincoces-Dragó. V súčasnosti patrí k najvyhľadávanejším architektonickým firmám v Miláne a spolupracuje s dizajnérskymi spoločnosťami, aj na projektoch interiérovej architektúry.

 

meda quinococes

Pin It