pohovka leaves6

Foto: 8877 Interiors&Deco

 

Je excentrická, neprehliadnuteľná a srší farbami. Štúdio 8877 Interiors&Deco navrhlo novú pohovku vychádzajúcu z organických tvarov.

 

Dizajnové štúdio so sídlom v Šanghaji je známe tým, že sa nebojí experimentov, odvážnych tvarov ani farieb. Motívom, ktorý sa v ich návrhoch objavuje pomerne často, sú práve organické a geometrické tvary. Tejto línii ostali verní aj v prípade novej pohovky Leaves.

 

 

pohovka leaves1 pohovka leaves4

Foto: 8877 Interiors&Deco

 

 

Príroda v abstraktnej forme

Pohovke dominujú oblúkovité tvary, ktoré človeka doslova objímu a poskytnú mu pocit bezpečia a ochrany. Na podstavu v tvare polmesiaca nadväzuje samotná sedacia časť. Jej tvar je minimalistický, na poskytuje dostatok priestoru aj pohodlia.

Aj keď to možno na prvý pohľad tak nevyzerá, dizajn potlače vychádza z prírodného motívu listov. Ten je však posunutý do abstraktnejšej verzie a geometrického formátu. Jednotlivé listy sa opakujú horizontálne, vertikálne aj zrkadlovo. Dynamiku celému dizajnu ešte dodáva kombinácia výrazných odtieňov modrej a červenej.

 

pohovka leaves5

Foto: 8877 Interiors&Deco

 

Odvážne kombinácie farieb

Štúdio 8877 Interiors&Deco dokázalo prepojiť jednoduché, ale výrazné tvary, rovnako ako  prírodný motív s geometriou. Zaujímavý pohľad sedačka Leaves poskytuje aj zboku, kedy podstavec s vrchnou časťou na sedenie vytvára až skulpturálny dojem.

Šanghajské dizajnérske štúdio sa vo svojich realizáciách nebojí odvážnych kombinácií s presahom do rôznych štýlov od Bauhausu cez súčasné umenie až po teplý minimalizmus.

 

 

pohovka leaves3 pohovka leaves7

Foto: 8877 Interiors&Deco

 

  

Pin It