2

 

Architekt a interiérová dizajnérka spojili svoje sily, aby pre seba vytvorili moderný domov, ktorý rešpektuje estetiku, no nezabúda na svoju ekologickú filozofiu. Stavba sa nachádza v anglickom Somersete, v obklopení prírody.

1

Aj napriek tomu, že sa stavba nachádza v Anglicku, na prvý pohľad vás okamžite prenesie do severnejšej časti Európy. Minimalizmus, ktorým sa totiž riadi vám hneď pripomenie švédsku modernú architektúru. Fasáda je obložená drevenými doskami, ktoré symetricky dekorujú dvojpodlažnú budovu. To, čo robí tento dom výnimočným však nie je iba jeho dizajn, ale aj filozofia. Bol postavený v duchu ekológie a aj preto si vyslúžil pomenovanie pasívny. Kombinuje v sebe pokrokovú izoláciu a inteligentnú technológiu výmeny tepla, čo zabezpečuje efektívnu prácu s vykurovaním.

Interiér si takisto zachováva svoju minimalistickú-rustikálnu podstatu. Kombinuje neutrálne farby s prírodnými materiálmi, vďaka čomu dostáva modernú atmosféru, no pritom si zachováva teplo domova. Prízemie je venované spoločným miestnostiam ako kuchyňa či obývačka, ktoré vynikajú aj svojimi vysokými stropmi. Horné poschodie patrí súkromným spálňam a kúpeľni.

Rustikálny, pasívny dom v Somersete je dôkazom toho, že aj ekologická stavba dokáže byť moderná.

 

Pin It