Spoločnosť Flaga spol. s. r.o. ponúka možnosť využitia skvapalneného plynu vo forme média uloženého v zásobníku, kedy slúži ako zdroj energie pre všetky oblasti, kde nie je zavedený zemný plyn.

 

Prečo práve Flaga?

LPG ponúka rôzne spôsoby použitia: na kúrenie, varenie, prípravu teplej vody, svietenie, chladenie, výrobu elektrickej energie – to všetko bez pripojenia na rozvody plynu, alebo do elektrickej rozvodnej siete. Inteligentné a osvedčené vykurovacie systémy na LPG vytvoria dokonalú vnútornú klímu – lacno, plne automaticky a šetrne k životnému prostrediu.

 

 

flaga skvapalneny plyn zasobniky vykurovanie stavebncitvo a byvanie

 

 

Pri novostavbách vykúrite  dom už od 60 €/mesiac

Zásobníky na skvapalnený plyn majú nízke zriaďovacie náklady, prenájom zásobníka,  výrazné finančné úspory, nevyžadujú špeciálnu obsluhu ani údržbu. Sú vhodné pre rodinné domy, chaty, chalupy, penzióny, hotely, reštaurácie, motoresty a  na vykurovanie, ohrev vody aj varenie. 

 

 

 

Nezávislosť na rozvodných sieťach umožňuje rýchle

a nekomplikované používanie skvapalneného plynu.

Ľahko sa prepravuje a pohodlne skladuje.

 

 

 

Šetrné riešenie voči životnému prostrediu

Skvapalnený plyn má vynikajúcu výhrevnosť (je 3x výhrevnejší ako zemný plyn) s okamžitým vykurovacím účinkom. Plyn je ekologicky neškodný, pri spaľovaní nevznikajú škodlivé látky, nedochádza ku vzniku dymu ani jedovatých plynov a ani  prostredie nie je zaťažované popolčekom. Skvapalnený plyn neohrozuje pôdu, ani podzemnú vodu a nie je jedovatý. Nezávislosť na rozvodných sieťach umožňuje rýchle a nekomplikované používanie skvapalneného plynu. Ľahko sa prepravuje a pohodlne skladuje.

 

Jednoduchá montáž a používanie

Na vykurovanie skvapalneným plynom nie je potrebné budovať samostatnú kotolňu. To znamená viac priestoru v dome a úsporu stavebných nákladov. Jednoduchá montáž a nekomplikovaná údržba zásobníkov Flaga umožňuje pohodlné využívanie energetického média. Zásobník Flaga je možné umiestniť aj na odľahlom mieste v prevedení nad zemou, pod zemou, alebo ako polozapustený.

Zásobník je umiestnený mimo objekt a ku jednotlivým spotrebičom (kotly, ohrievače vody, pece) sa rozvádza potrubím. Plnenie zásobníkov je jednoduché, čisté a uskutočniteľné až do vzdialenosti 50 metrov od autocisterny k zásobníku, a to pomocou dlhej plniacej hadice.

Plyn má mnohostranné využitie – na vykurovanie, prípravu teplej úžitkovej vody, varenie pre reštaurácie, hotely, rekreačné zariadenia, chaty, pre nemocnice, sociálne zariadenia, pekárne a  poľnohospodárstvo, na vykurovanie sídlisk, satelitných mestečiek. Veľmi rozmanité uplatnenie sa nachádza v oblasti priemyslu, kde je ho možné využiť nielen na vykurovanie, ale aj ako zdroj energie pre technologické zariadenia (pece, ohrievače, plynové generátory, sušičky, pálenie šrotu).

 

 

flaga skvapalneny plyn exterier zahrada vykurovanie stavebnictvo a byvanie

 

 

Nadzemné zásobníky

Nadzemné zásobníky sú vhodné tam, kde je dostatok voľného priestoru. Umiestňujú sa iba na základovú betónovú dosku alebo na betónové pätky. Zásobníky je nutné uzemniť. Ponúkané sú  v bielej farbe,  aj svetlo zelenej farbe, ktorá spĺňa aj vysoké estetické nároky.

 

 

flaga skvapalneny plyn rodinny dom stavebnictvo a byvanie

 

 

Podzemné zásobníky

Potrebujú na inštaláciu menej priestoru. Pre životné prostredie sú vizuálne a ekologicky prijateľnejšie. Majú valcový tvar, sú ošetrené špeciálnou antikoróznou povrchovou úpravou. Hlavnou výhodou je vysoký odparovací výkon pri stálej teplote prostredia v zemi chránený voči vonkajším vplyvom aj v zimných mesiacoch. Na miestach s vyššou hladinou spodných vôd musia byť zaistené proti vyplaveniu.

 

 

flaga skvapalneny plyn exterier rodinny dom stavebnictvo a byvanie

 

 

Polozapustené zásobníky

Majú guľový tvar, ich spodná časť, ktorá je ošetrená jedinečnou povrchovou úpravou PERMATEX  je osadená v zemi. Nad úrovňou terénu vyčnieva zo zásobníka iba 95 cm.

 

 

flaga skvapalneny plyn v zasobnikoch zahrada stavebnictvo a byvanie

 

 

Zásobníky na skvapalnený plyn spoločnosť ponúka  na prenájom. Vykurujte skvapalneným plynom zo zásobníkov úsporne, bezpečne, čisto a ekologicky

 

 

 

 

Text upravila: Lenka Drgoncová

Foto: Flaga

Viac na: www.flaga.sk 

Pin It