3

 

Portugalský architekt Eduardo Souto de Moura vdýchol život do niekdajšej farmy na portugalskom vidieku. Z rustikálnej farmy sa tak stal dizajnový hotel.

Objekt nesie pôvodný názov São Lourenço do Barrocal a v rodinnom vlastníctve je už viac ako 200 rokov. Rodina Uva si architekta prizvala na rekonštrukciu už v roku 2011 a spolu sa im podarilo vytvoriť nádhernú destináciu pre cestovateľov. Zachovala si totiž svoj rustikálny nádych, avšak s dávkou moderného prístupu. Architekt zachoval históriu budovy, no pritom jej dodal úplne nový účel.

 

2

1

 

Vďaka dominanciu bielej farby priestor pôsobí veľmi čisto, uhladene a minimalisticky. Zachované vysoké stropy, rustikálne okenné rámy a dvere v pastelových odtieňoch zelenej, ale aj prírodné svetlé drevo dodávajú priestoru autenticitu a jedinečnosť. Dlhé chodby sú presvetlené strategicky umiestnenými oknami, ktoré tiež vytvárajú magickú hru svetiel pod kupolovými stropmi.

 

4

6

 

Dizajnová stránka objektu je prítomná vo všetkých jeho zákutiach, stajňu nevynímajúc. Pridajte k tomu romatický výhľad na portugalský vidiek a o perfektnú dovolenku máte postarané.

 

Foto: archív architekta

Pin It