BrandlhuberEmdeBurlon Antivilla Interior e Erica Overmeer

 

8.ročník festivalu Dni architektúry a dizajnu úspešne odštartoval. Od 30.mája do 4.júna predstaví svojim návštevníkom množstvo architektonickej a dizajnovej inšpirácie z domácej aj zahraničnej scény. V programe nechýba množstvo prednášok, výstav, prezentácií a zábavy.

Aktuálny ročník predstaví zatiaľ najvyšší počet domácich aj zahraničných tvorcov, ktorí odprezentujú svoju tvorbu a filozofiu. V porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi sa DAAD teší z vysokého počtu žien- architektiek a dizajnérok.

Festival je rozdelený do niekoľkých formátov. PRVÁ LIGA predstaví hlavných hostí festival, medzi ktorými sa objavia architekti a architektonické ateliéry zvučných mien. Ich prezentácie budú verejné, preto sa ich bude môcť zúčastniť každý milovník dobrej architektúry. Tešiť sa tak môžete na mená ako Martin Rajniš, Mehor Kirk, dánske štúdio Adept a mnoho ďalších.

SUPERDESIGNSTUDIO sa bude venovať domácej tvorbe, kde svoje projekty predstavia víťazi 9 architektonických súťaží. Diplomové práve absolventov Fakulty architektúry STU budeme môcť objavovať v rámci OPENDESIGNSTUDIO, ktoré podporuje mladé talenty. V rámci tohto podujatia prebehne aj Archfilm, ktorý premietne filmy o architektúre z krajín V4.

CLUBOVKA vás pozýva na neformálne stretnutie s autormi, dizajnérmi a architektmi, ktorí svojou tvorbou významne prispeli k zveľadeniu ich profesii v medzinárodnom meradle.

Najnovšie produkty z oblasti nábytkového dizajnu budeme môcť objaviť v rámci podujatia O 5 MIN 12, ktoré prebehne v showroome TON za prítomnosti talianskeho dizajnéra Alexandra Guflera, ale aj v bývalej galérii Space, kde spoločnosť Nova Interier pripravila výber dizajnového kancelárskeho nábytku.

Diskusný formát EGO pripomína osobnosti slovenskej architektúry a tento rok je venovaný prvým dámam architektúry z 2.polovice 20.storočia. Výstava s názvom Prvé dámy slovenskej architektúry v priestoroch Kostola Klarisky je venovaná Márii Krukovskej, Štefánii Krumlovej, Milici Marcinkovej, Viere Meckovej, Oľge Ondreičkovej a Lýdii Titlovej.

Galéria Archa sa stane centrom najhodnotnejších developerských projektoch, ktoré aktuálne prebiehajú. Výstava sa koná pod záštitou hlavnej architektky Bratislavy, Ing. Arch. Ingrid Konrad.

Nový výstavný projekt DIZAJN_U_JEME spája slovenský dizajn, gastronómiu a pohostinnosť. V inštalácii nájdete výber produktov stolového a bytového dizajnu. Domovom projektu je kaviareň FACH a celé dianie bude sústredené okolo dobrôt, nápojov a krásnych kúskov z dielne slovenských dizajnérov. Hostina sa každý deň koná od 15 do 18 hod.

Počas celého trvania DAAD sa už tradične koná aj výstava fotografií v plenéri Hviezdoslavovho námestia. Tento rok sa týmto spôsobom predství hlavný hosť festival- český architekt Martin Rajniš a jeho Huť architektury. Výstava priblíži tvorbu predstaviteľa tzv. Prirodzeného staviteľstva.

ELE67d6ca vz6

Pin It