Mladá rodina obývala byt 3 + 1 v osobnom vlastníctve v panelákovom dome. Ako však deti rástli a pribúdali záľuby a nároky na vzdelanie, zväčšovala sa tiež potreba miesta na uskladnenie športového vybavenia a priestoru pre štúdium. Najviac však rodine chýbala záhrada pre odpočinok a vyžitie detí.

 

Blanka14 C

 

Prečo ste sa rozhodli nechať si postaviť dom na kľúč? Stavať svojpomocne Vás nelákalo?
Postavenie domu na kľúč sme zvolili ako najlepší variant, predovšetkým z nedostatku času. Manžel je pracovne veľmi vyťažený, mali sme malé dieťa a ďalšie časovo náročné aktivity ako napríklad štúdium. To nebolo možné skĺbiť dohromady ešte so stavbou svojpomocne.

Čo ovplyvnilo Vaše rozhodnutie pre murovaný dom? Nerozmýšľali ste napr. nad drevostavbou?
Od začiatku sme boli rozhodnutí pre murovaný dom, pretože sa domnievame, že stavba drevených domov u nás nie je na takej úrovni ako napríklad v zahraničí, nemá dostatočnú tradíciu a nie je rokmi preverená, ako je to pri murovaných domov.

Kde ste našli kontakt na Ekonomické stavby a prečo ste sa rozhodli práve pre túto spoločnosť ?
O existencii Ekonomických stavieb sme vedeli už dlhší čas, dokonca už sme mali aj ich katalóg typových domov. Po zhliadnutí ponuky na firemných internetových stránkach sme si dohodli osobné stretnutie. Na prvom stretnutí nás veľmi milo privítal manažér projektu, ktorý nám všetko do detailov vysvetlil a zodpovedal všetky naše otázky. Jeho ústretový prístup a ochota pomôcť pri zohľadnení našich požiadaviek nás presvedčili k podpisu zmluvy na stavbu domu práve s ekonomickým stavbami.

Podľa akých kritérií ste volili typ projektu domu a prečo? Nechali ste si odborne poradiť od Ekonomických stavieb ?
Páčil sa nám dom Blanka 5 + 1, ale potrebovali sme urobiť niekoľko zmien vo vnútorných dispozíciách domu. Tieto zmeny sme niekoľkokrát dopodrobna konzultovali s projektantom a aj keď sa tieto konzultácie odohrávali niekedy po telefóne, výsledok presne zodpovedá našim predstavám.

Ste jedni z tých ľudí, ktorí vďaka pracovnému vyťaženiu majú málo voľného času, preto ste uvítali, keď Vám ES ponúkli vybavenie stavebného povolenia úplne zadarmo?
Vzhľadom k veľkému časovému a pracovnému vyťaženiu celej rodiny sme túto možnosť veľmi uvítali.

Ako ste financovali stavbu domu - z vlastných zdrojov, z hypotéky alebo ste využili niektorú z ponúk finančného programu Ekonomických stavieb ?
Dom sme čiastočne financovali z vlastných zdrojov a čiastočne z úveru od stavebnej sporiteľne.

Projekt teda spĺňal Vaše predstavy a financovania domu bolo tiež zabezpečené. V akom časovom horizonte začala samotná stavba domu a čo ste museli medzitým ešte riešiť?
Stavba začala s miernym oneskorením, ktoré sa však počas stavby samotnej podarilo dohnať a dom bol odovzdaný vo sľúbenom termíne.

Boli v čase výstavby nutné nejaké zmeny oproti pôvodným nákresom? Ak áno, aké a prečo?
Žiadne zmeny oproti pôvodným nákresom, neboli potrebné projekt bol vypracovaný podľa našich návrhov, boli v ňom všetky naše požiadavky a teda sme nemali dôvod čokoľvek meniť.

Dom máte hotový, ako ste si privykli na novej adrese aj novému spôsobu života ?
S domom a bývaním v ňom sme veľmi spokojní. Vyhovuje nám veľká záhrada, kde sa deti môžu celý deň hrať a už vôbec si nevieme predstaviť, že by sme sa vrátili do paneláku, bez čistého pieskoviska, hojdačky...

 

Blanka14

Blanka14 D

Blanka14 A

Blanka14 B

 

bottom

Pin It