3

 

Historické sídlo na Sicílii dostalo nový život vďaka vízii škandinávskeho páru. Nevyhnutná rekonštrukcia ich neodradila a sídlo tak dostalo jedninečne moderný nádych, ktorý sa objavil v sentimentálnom prostredí historického sídla.

Pôvodná stavba domu bola postavená v roku 1850 rodinou s aristokratickým pôvodom a obklopená bola vinosadmi. Jej poloha na útese, ktorá poskytuje nepopísateľný pohľad na okolie ešte viac pridáva na jedinečnej atmosfére budovy. Od 60.rokv však bola budova úplne neobývaná, kvôli čomu si vyžiadala masívnu rekonštrukciu.

 

16

 

Základom rekonštrukcie však bolo zachovanie čo najviac pôvodných prvkov, ktoré dodávajú stavbe autenticitu a moderným prvkom zase kontrast. Práve preto dnes môžeme obdivovať 6-metrové stropy, masívne exteriérové klemby s patinou v kombinácii s minimalistickým zásahom bielej omietky a tzv. infinity pool (nekonečný bazén).

 

9

 

Rustikálne prvky sú však prítomné aj pri dekoráciách, kde dominujú masívne drevené stoly, ktoré však sú doplnené jemnými toskánskymi detailmi, ktoré navodzujú romantickú atmosféru. Škandinávska estetika je takisto hmatateľná a nezaprie sa napríklad v kombinovaní veľkformátových sklenených plôch a betónu, ktoré síce pôsobia na prvý pohľad chladne, no popri melancholickým prvkom z minulosti vytvárajú prívetivú atmosféru a netradičné prvky.

 

Pin It