Pri príležitosti kolaudácie prvej fázy dúbravského projektu Čerešne living sa uskutočnili Čerešňové slávnosti. Projekt Čerešne living vo vyhľadávanej lokalite bratislavskej Dúbravky prinesie v dvoch fázach unikátne bývanie so širokým spektrom možností trávenia voľného času.

 

2924664 1200x

 

Obyvatelia budú môcť využiť jedinečnú vodnú lagúnu, interaktívne detské ihriská, cvičisko pre crossfit, sánkovací kopec, kočíkovaciu dráhu, napojenie na cyklotrasu a s tým spojené možnosti parkovania bicyklov, klubovňu a spoločnú strešnú terasu, zóny s možnosťou grilovania či komunitné záhradky, kde si budú môcť dopestovať vlastné bylinky či zeleninu. V areáli bude aj nabíjacia stanica na elektromobily.

Prvá fáza projektu, ktorá je práve v štádiu dokončovania, je sformovaná z 8 blokov, ktoré sú 6 až 10 podlažné. Tvoria jeden vnútroblok s detským ihriskom, zónou na cvičenie crossfitu a priestorom pre komunitnú záhradku. V bloku F sa nachádza spoločná klubovňa a recepcia. V bloku F a D sú strešné terasy, ktoré slúžia obyvateľom bytov a ich návštevám. V prvej fáze projektu sa postavilo spolu 178 bytov, z ktorých je aktuálne 165 predaných, 13 bytov teda zatiaľ hľadá svojho majiteľa. Zaujímavosťou je možnosť rezervácie bytu online cez internet.

 

ceresne 01

 

Majitelia nových bytov tu nájdu už spomenuté unikátne prvky, ktoré nemá žiadny iný projekt. Deti určite upúta vodná lagúna či sánkovací kopec a detské ihriská s najmodernejšími interaktívnymi preliezačkami. Športovci sa určite potešia vonkajšiemu cvičisku na crossfit, či napojeniu na cyklotrasu. Svoj bicykel si môžu spokojne nechať v priestoroch bicyklárne, kde budú v bezpečí.

Možnosť tráviť čas so susedmi, priateľmi a podieľať sa na komunitnom živote sprostredkujú spoločné komunitné záhradky, kde si všetci spolu môžu pestovať bylinky či zeleninu, alebo priestory na spoločné grilovanie, ktoré môžu obyvatelia novej štvrte kedykoľvek využiť. Mamičky určite ocenia premyslené a unikátne kočíkovacie trasy, ktoré žiadny iný projekt nemá. Už nemusia riešiť, kam sa s bábätkom vydať, všetko je tu pre rodiny a aj tých najmenších zabezpečené.

Výstavba bude pokračovať vo svojej druhej fáze, vďaka ktorej vznikne ďalších 240 bytov v šiestich blokoch svahovito zasadených do existujúceho terénu. Vzniknú tak ďalšie tri vnútrobloky, ktoré ponúknu súkromný priestor pre obyvateľov a sú špecificky určené pre menšie a väčšie deti. Súčasťou týchto dvorov bude aj relaxačná zóna pre tých, ktorí si chcú po náročnom dni oddýchnuť a zregenerovať sa.

Bloky obytného súboru sú vsadené do pozemku tak, aby vytvárali komplex prepojených dvorov vymedzených na oddych a voľný čas. Už v dokončenej prvej fáze je vidieť, že sa dbalo aj o to, akým životom bude tento priestor žiť. V názve je zakotvené slovo living – teda život, pretože ide o jedinečný projekt, ktorý je koncipovaný tak, aby ponúkal plnohodnotný priestor pre život v rozrastajúcej sa lokalite.

Dúbravka je veľmi obľúbenou lokalitou. Spoločnosti ITB Development sa podarilo nájsť vhodné miesto na výstavbu, ktoré by dokázalo ponúknuť aj niečo navyše – unikátny a komplexný priestor na život. Projekt Čerešne living bol inšpirovaný autentickým štýlom projektu HafenCity v Hamburgu, kde každá budova je jedinečná s vlastným dizajnom. Týmto spôsobom ITB Development predchádza ťaživej uniformite a anonymite prostredia.

„Developer by sa mal pozitívne podieľať na zveľadení celej komunity a nadviazať na širšie súvislosti lokality. Vnáša do nej nový prvok, ktorý by mal byť logicky napojený na existujúce body a zároveň má možnosť zlepšiť lokalitu prínosom v podobe kvalitného bývania, nadčasovej architektúry a pridružených služieb, ktorékomplexe nájdeme. V projekte Čerešne living sa spoločnosti ITB Development darí túto víziu napĺňať“, v  povedal Tomáš Šebo z ITB Development.

„Projekt Čerešne living je koncipovaný tak, aby ponúkal okrem kvalitného bývania aj široké spektrum možností, ako tráviť voľný čas. Rodinám s deťmi zasa chceme ponúknuť možnosti, ktoré si prajú využívať rovno v areáli, kde bývajú. Cieľom je zrealizovať projekt tak, aby bol naozaj jedinečný a kopíroval náročnosť komunity ľudí, ktorých vysoké nároky ich doviedli na novú „Čerešňovú“ adresu. Inšpirácia zahraničnými projektmi a využitie potenciálu, ktorý má lokalita je kľúčom k tomu, aby sme vytvorili naozaj kreatívne prostredie pre všetkých, ktorí tu nájdu svoj domov,“ povedal Igor Lichý z ITB Development.

 

Text a foto: ITB Development

 

 

 

 

 

Pin It