florianka byvanie

Ak hľadáte dom od renomovaných architektov v pokojnej časti hlavného mesta a takmer vidiecke prostredie, správnou adresou pre vás môže byť Záhorská Bystrica.

 

Projekt Floriánka je jedinečný hneď niekoľkými atribútmi. Po prvé, ponúka novostavby domov od známeho architektonického štúdia Šebo Lichý, ktoré má svojom konte aj cenu CE ZA AR či Cenu Dušana Jurkoviča. Teraz pre Floriánku vytvorili štvrť v centre Záhorskej Bystrice, ktorá však klientom zároveň poskytuje slobodu vo výbere bývania. Znamená to, že budúci majiteľ sa tiež stáva architektom a môže si vybrať počet poschodí, izieb, dispozíciu, skladbu fasádnych materiálov alebo napríklad aj záhradné doplnky. Pridať, odobrať, zmeniť – projekt je nadštandardne flexibilný, tak, aby klienti už nemuseli robiť kompromisy. Aktuálne už na Floriánke prebieha intenzívna výstavba a prvé domy sú pred kolaudáciou. Predaj projektu zabezpečuje realitná kancelária Urban & Partner, spol. s r.o.

 

florianka byvanie

Aktuálne sú prvé domy vo Floriánke pred kolaudáciou.

 

Na skok do mesta, na dotyk s prírodou

Druhým plusom je samotná lokalita. „Projekt je nastavený tak, aby priniesol optimálne spojenie medzi životom vo vidieckom prostredí a výhodami mesta. Obyvatelia tak budú žiť v stabilizovanej a pokojnej štvrti v blízkosti prírodného prostredia Malých Karpát a Záhorskej nížiny,“ hovorí architekt Tomáš Šebo. Zároveň však ponúka bezprostredné spojenie s centrom hlavného mesta.
Zo srdca Záhorskej Bystrice to obyvatelia Floriánky majú rovnako iba na skok do miestnej pekárne, potravín či reštaurácií. Neďaleko sa nachádza aj škola, škôlka, zdravotné stredisko alebo športoviská. Jednoducho, z Floriánky je všade blízko.

Súdržná komunita ochotná pomôcť

Tento jedinečný projekt chce nadviazať na dedičstvo starej obce a vytvoriť pre obyvateľov príjemné komunitné prostredie. Súčasťou projektu tak je spoločná oddychová zóna v centre obce, ideálnym miestom pre susedské stretávanie.

Srdcom Floriánky  má byť parčík  so zeleňou. Poskytne priestor na aktívny oddych pre starých aj nových obyvateľov, utuženie vzťahov a vznik súdržnej komunity. Pomôžu tomu aj ulice takmer bez dopravy a výraznejších bariér. „Život sa tak bude môcť odohrávať vonku – nielen ten súkromný na záhrade, ale aj spoločenský na ulici,“ dopĺňa Tomáš Šebo.

Kus kvalitného života aj o desiatky rokov

„Mesto je plné stresu, nervozity, príležitostí, nástrah, dedina má zverinec, hviezdnu oblohu, čerstvé ovocie a miestny rozhlas. Hoci sú tie kontrasty obrovské, pre svoje šťastie potrebujem jedno i druhé. Dlho som hľadal spôsob, ako si splniť ideál o bývaní, v ktorom bude figurovať dedina, ale aj mesto môjho detstva. Práve som ho našiel. Neďaleko, v Záhorskej Bystrici. To miesto sa volá Floriánka,“ hovorí architekt Martin Hraško. Poukazuje na jednu z najatraktívnejších čŕt nového projektu: ide o bývanie v meste s pokojom vidieka. A s jasnou víziou do budúcna: „Stromy a deti vyrástli, domy sú zabývané. Dospelí posedávajú a debatujú pod vŕbami v stredovom parčíku.

Vznikol tu príjemný kus kvalitného dedinského života, bezpečné prostredie pre rodiny, čo je v živote nevyčísliteľná hodnota,“ uzatvára Tomáš Šebo.

www.florianka.sk

Pin It