Rakyta

Projekt nového bývania v Devínskej Novej Vsi s pracovným názvom Rakyta sa postupne začína stávať realitou. Developer Lucron začal s procesom posudzovania vplyvov zámeru na životné prostredie.

 

Nové byty vyrastú na zelenej lúke, neďaleko železničnej stanice Devínska Nová Ves. Mestské bývanie s rozlohou približne 2,8 hektára, v priamom dotyku s prírodou, bude z viac ako 30 % tvoriť zeleň. Dobrá dostupnosť MHD, vlakového spojenia, občianska vybavenosť ako aj napojenie na komunikáciu do centra Bratislavy, vytvorí atraktívne bývanie.

 

Rakyta

 

Projekt počíta so šiestimi bytovými domami, v ktorých bude dokopy 322 bytov. Pôjde o nízkopodlažné budovy so štyrmi nadzemnými a piatym ustúpeným podlažím. „V projekte pracujeme s rozmanitou typológiou, ktorej súčasťou sú byty s predzáhradkami, balkónmi, lodžiami, aj terasami,“ približuje víziu zámeru Juraj Juritka, Development Director spoločnosti Lucron. Dodáva, že súčasťou bytových domov budú podzemné garážové státia. Zelené plochy nie sú jediným výrazným prvkom projektu v Devínskej Novej Vsi. Významnú časť budú tvoriť verejné priestory v podobe detských ihrísk, prístreškov na posedenie či komunitné priestory. V horizonte pár rokov tak vznikne nový atraktívny priestor pre život, ktorý uspokojí rozmanité predstavy o bývaní.

Prípadní záujemci o byty v Rakyte už majú možnosť vyplniť svoje kontaktné údaje na webstránke www.rakyta.sk, kde sa nachádzajú aj prvé vizualizácie projektu.

Pin It