Acord Matadorka

Vizualizácia polyfunkčnej budovy. Zdroj: Acord

 

V bratislavskej Petržalke plánujú pri Úderníckej ulici vybudovať polyfunkčný súbor Acord - Matador. Tvoriť ho majú štyri objekty.

 

Územie sa nachádza v rámci bývalého výrobného areálu Matador a je ohraničené Kopčianskou, Úderníckou a Gogoľovou ulicou. Vyplýva to zo zámeru, ktorý predložila spoločnosť Acord na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Vybudovať chcú aj miesto pre oddych

Na pozemku sa nachádzajú budovy, niektoré sú využívané, iné zas zdevastované a časť z nich tvorí torzo prevažne skladových stavieb pôvodného výrobného areálu Matador. Na pozemku sa tiež nachádza administratívna budova postavená začiatkom 90. rokov minulého storočia. "Tá bude spolu s ostatnými budovami na pozemku asanovaná," avizuje v zámere investor.
Nové objekty majú byť prevažne trojpodlažné až štvorpodlažné a jeden šesťpodlažný na nároží z Úderníckej ulice. Koncepčne majú byť riešené ako sekciové domy. "Vo vnútrobloku riešeného územia sa počíta s realizáciou zariadení na oddych a trávenie voľného času. Hlavný vstup do územia bude z Úderníckej ulice," priblížil investor.

Náklady na výstavbu odhadujú na 10 miliónov eur

V budovách sa ráta s prenajímateľnými priestormi nevýrobných služieb (ateliéry či tvorivé dielne), so služobnými bytmi priradenými k obchodným a nevýrobným službám. Rovnako aj s garážou, technickými a skladovými priestormi. Počet parkovacích miest by mal byť na úrovni 128, z toho 108 v rámci garáže.
Investor v zámere deklaruje, že jeho ambíciou je revitalizovať územie bývalého výrobného areálu Matador so zachovaním niekoľkých pôvodných prvkov. Zároveň reflektuje súčasné, ale i budúce požiadavky trhu. "Funkčná skladba navrhovanej činnosti je jasne determinovaná pre obchod, administratívu a bývanie," spresnil investor. Predpokladané náklady na výstavbu odhaduje na zhruba desať miliónov eur. Spustenie výstavby predbežne v zámere odhadol v budúcom roku.

Pin It