HSF System SK showroom Lexus

Foto: HSF System SK

 

Pre širokú automobilovú verejnosť sa otvoril nový autosalón pre značky Lexus a Toyota v Košiciach. Svojím tvarom neobvyklý showroom postavila spoločnosť HSF System SK, návrh vytvorila projekčná kancelária Inspire Design. Investorom projektu a prevádzkovateľom autosalónu je autorizovaný predajca Auto Valas.

 

Košický autosalón značiek Lexus a Toyota vyrástol na ploche necelých 8 300 m2. Výstavba trvala, aj napriek koronavírusovej kríze, necelých 12 mesiacov. „Väčšina tuzemských autosalónov sú jednopodlažné a majú klasický tvar kvádra. V Košiciach sme postavili autosalón neobvyklého tvaru, kedy prízemná časť predajne jednej značky nesie na sebe konzolu druhého showroomu,“ hovorí Tomáš Kosa, konateľ spoločnosti HSF System SK, ktorá bola generálnym dodávateľom stavby.

 

HSF System SK showroom Lexus

Foto: HSF System SK

 

Autosalón svojim robustným a netradičným vzhľadom zaujme už z diaľky. Veľkú pozornosť upúta aj málo obvyklá kombinácia sklenených fasád, čierneho obkladu a omietky s imitáciou pohľadového betónu.

Kompletná nosná a pomocná oceľová konštrukcia a taktiež kladačský plán sendvičových panelov boli projektované pomocou moderného systému BIM. „To, že sme mohli vidieť každý detail tohto náročného a členitého projektu, nám uľahčilo ako projektovú, tak realizačnú fázu výstavby,“ dopĺňa Tomáš Kosa.

 

HSF System SK showroom Lexus

Foto: HSF System SK

 

Nový autosalón v Košiciach bol pre verejnosť otvorený v marci 2022. Záujemcom ponúka prémiové a luxusné automobily značiek Lexus (teraz tretí na Slovensku) a Toyota. „Dvojpodlahové riešenie objektu nám prinieslo možnosť ponúknuť zákazníkom väčšie servisné priestory, kancelárske priestory, krásne japonské átrium, dve terasy a v neposlednom rade viac parkovacích miest v danom mieste,“ uvádza jednu z predností nového autosalónu Štefan Valas, riaditeľ spoločnosti Auto Valas.

 

HSF System SK showroom Lexus

Foto: HSF System SK

 

Spoločnosť Auto Valas, ktorá za novým showroomom stojí, pôsobí na východnom Slovensku od roku 1996. Okrem značiek Toyota, Lexus je autorizovaným predajcom značiek Kia, Fiat, Fiat Profesional, Alfa Romeo a Abarth.

Pin It