banska stiavnica flickr

Foto: flickr.com/pedro

 

Po rekonštrukcii ulice Pod kalváriou, ktorá aktuálne finišuje, sa začne v starobylej Banskej Štiavnici aj obnova ďalšej dôležitej cesty v centre mesta – Dolnej Resly.

 

Náklady na jej obnovu by mali dosiahnuť približne 851.000 eur. Pre TASR to uviedla primátorka Nadežda Babiaková.
„Na tejto ulici sa okrem samotnej povrchovej úpravy vozovky zrealizuje aj odvodnenie kanalizáciou, osadenie potrebných sietí, stavba oporných múrov a nového verejného osvetlenia,“ uviedla Babiaková. V ďalšom kroku sa tam zrealizuje aj výsadba novej zelene. Túto stavbu by mali ukončiť v októbri 2022.
„Tento rok ideme realizovať aj výstavbu detského ihriska na sídlisku Drieňová a tiež projekt SMART City,“ uviedla primátorka. Mesto by malo pracovať aj na celkovej úprave lokality Červená studňa pre jej využitie na športové a rekreačné účely.
Vedenie mesta má tento rok v pláne vypracovať i štúdiu na dovybavenie a zveľadenie sídliska Drieňová. Štúdia sa zameria najmä na úpravu zelene, vrátane využitia plôch pre vnútrobloky. Samospráva chce tiež vypracovať štúdiu na ďalšiu výstavbu rodinných domov. „Prebiehať budú aj rokovania ohľadom možnej výstavby nových nájomných bytov či bytových domov,“ doplnila primátorka. Podľa nej síce nie je po tejto forme výstavby rodinného bývania až taký dopyt, ako by sa pri lokalite UNESCO mohlo zdať, napriek tomu mestský úrad eviduje viac ako 50 žiadostí na tento typ bývania.

Pin It