×

Varovanie

JFolder: :súbory: Cesta nie je priečinok. Cesta: /data/web/stavebnictvoabyvanie.sk/web/images/ine/prevzate/Gijs-Van-Vaerenberg
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/ine/prevzate/Gijs-Van-Vaerenberg

02_Gijs-Van-Vaerenbergh_Z33-Kristof-VranckenGijs Van Vaerenbergh, zoskupenie dvoch mladých belgických architektov s menami Pieterjan Gijs a Arnout Van Vaerenbergh, postavilo v belgickom regióne Haspengouw kostol, cez ktorý je vidieť.

 

Kostol je súčasťou projektu Z-OUT, ktorý organizuje združenie pre dočasné umenie založeného v meste Hasselt. Z-OUT je projekt ambiciózneho dlhodobého umenia na verejnom priestranstve, ktorý bude realizovaný v rôznych oblastiach Limburgu počas nasledujúcich piatich rokov.

 

Táto stavba je vysoká desať metrov a vyrobená zo sto vrstiev a 2000 stĺpcov železa. Podľa perspektívy, z ktorej sa na kostol pozerá, sa javí buď ako masívna budova alebo mizne - čiastočne či úplne. Projekt nesie meno 'Reading between the Lines', takže „čítanie medzi riadkami." Kostol nemá žiadnu definovateľnú funkciu, skôr ide o zážitok sám o sebe. Navyše, keďže neplní jeho tradičnú úlohu, môže to byť chápané ako zobrazenie súčasného „vyprázdňovania" kostolov v tejto oblasti (a ich potenciálu na opätovné využitie v umeleckom kontexte).

 

 {gallery}ine/prevzate/Gijs-Van-Vaerenberg{/gallery}

 

zdroj: architecturelab.net, foto: Kristof Vrancken, Mine Dalemans