23.6.2014

 

Približne 50 nových pracovných miest prinesie po úplnom dokončení druhej etapy rozvoja luxusný štvorhviezdičkový kúpeľný hotel Aphrodite Palace v Rajeckých Tepliciach. Hotel by mal priniesť ďalší impulz v rozvoji cestovného ruchu nielen v meste, ale aj v širšom regióne Žilinského kraja.

 

aphrodite uvodny

 

,,Hotelom APHRODITE PALACE sa zväčší ubytovacia kapacita kúpeľov o 200 miest a plocha pre poskytované služby o 3000 m2. Spolu s neďalekým hotelom Aphrodite bude v Kúpeľoch Rajecké Teplice hosťom k dispozícii 500 hotelových lôžok," konštatoval viceprezident akciovej spoločnosti SLK Rajecké Teplice, Zdenko Miškolci. K celkovému dobudovaniu centra Rajeckých Teplíc ako kúpeľného mesta patrí aj nedávna rekonštrukcia námestia s rozvojom infraštruktúry. Súčasťou projektu bolo osadenie lavičiek, dobudovanie fontány, zelene, ošetrenie stromov, verejného osvetlenia námestia, zabezpečenie WIFI, ale aj osadenie boxov ako hovoriacich máp s digitálnou časomierou, dátumom a meraním teploty vzduchu. ,,Je to jedna z najväčších investičných akcií v meste za posledné roky. Tešíme sa, že toto námestie, takzvané fórum, bude miestom pre posedenie či stretávanie sa a vytvorí s okolitými budovami kúpeľov jedno ucelené, upravené reprezentačné centrum mesta pre domácich občanov, ako i zahraničných návštevníkov," pripojil sa primátor Rajeckých Teplíc, Peter Dobeš.

 

aphrodite_exterier_01.JPG aphrodite_exterier_02.jpg aphrodite_exterier_03.jpg

 

V centre záujmu aj zahraničná klientela
Zaujímavosťou štvorhviezdičkového hotela sú dve poschodia s najvyšším štandardom a piatimi hviezdičkami. Nové zariadenie je totiž zamerané na najnáročnejšiu slovenskú klientelu. ,,Chceme k nám prilákať aj hostí z Ruska, Ukrajiny a arabských štátov, ktorí vyhľadávajú výlučne päťhviezdičkový štandard, preto sme im chceli vyjsť v ústrety. Aj zvyšok hotela, a najmä gastronómia, ponúkajú vysokú kvalitu, ale za dostupné ceny, na aké je naša domáca klientela zvyknutá. O záujme domácej klientely a o dopyte po našich službách svedčí 4000 klubových kariet, ktoré sme doteraz vydali," poukázal Zdenko Miškolci.

 

Desať kilogramov pravého zlata

Hotel s výbornou polohou priamo v centre kúpeľného mestečka vznikol v priebehu dvoch rokov počas komplexnej prestavby bývalého hotela Veľká Fatra. Investícia vo výške sedem miliónov eur bola financovaná z vlastných a úverových zdrojov investora. Skúšobná prevádzka Aphrodite Palace začala v apríli 2014. Hotel je výsledkom inšpirácie antickým obdobím v kombinácii s tradičnými architektonickými prvkami svetových hotelových sietí a kúpeľných zariadení. Architektúra v antickom duchu spolu s použitými pravými prírodnými materiálmi ‒ mramorom, ónyxom, vzácnymi drevinami, sklenými vitrážami a zlatom ‒ majú podľa tvorcov vytvárať atmosféru prepychu a najvyššej kvality. Interiér hotela zdobia mramorové sochy, taliansky a indický mramor opracovaný v Číne. Na výzdobu hotela sa použilo 10 kg 24-karátového lístkového zlata a na vitráže slovenského pôvodu 5 000 sklíčok.

 

aphrodite_interier_01.JPG aphrodite_interier_02.jpg aphrodite_interier_03.jpg aphrodite_interier_04.jpg aphrodite_interier_05.jpg aphrodite_interier_06.JPG aphrodite_interier_07.jpg aphrodite_interier_08.jpg

 

Jedlá na želanie aj front cooking
Hotel Aphrodite Palace je premostením spojený priamo s kúpeľným domom Aphrodite, v ktorom hostia absolvujú všetky procedúry. Novému hotelu dominuje lobby a reštaurácia zdobená mramorom, ónyxom a 24-karátovým zlatom. Reštauračný koncept a la carte reštaurácie s 205 stoličkami vznikal za asistencie popredného šéfkuchára Mariána Fila z kaštieľa Afrodita v Čereňanoch. V súlade s najnovšími trendmi nájdu klienti v Rajeckých Tepliciach širokú ponuku medzinárodnej kuchyne, ale aj obľúbené domáce špeciality, ako sú treska či kysnuté koláče. Dynamiku a život do reštaurácie prináša otvorená kuchyňa, tzv. front cooking a jedlá na želanie.

 

V poslednej etape pribudne päťhviezdičkový hotel
Aphrodite Palace je súčasťou druhej fázy rozsiahlych investícií Slovenských liečebných kúpeľov, a.s., Rajecké Teplice. Vlani mu predchádzalo otvorenie vonkajšieho vodného sveta, ktorý tvorí päť bazénov – relaxačný, plavecký, bralový bazén s vodopádom a dva turecké kúpele, ako aj vytvorenie troch konferenčných miestností s kapacitou 200 osôb. Finančné prostriedky na výstavbu vonkajších bazénov získali kúpele z Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast v rámci zmluvne viazaných projektov vo výške 500 000 eur. Celková investícia sa však pohybovala okolo troch miliónov eur. Posledným bodom tejto fázy plánovaných investícií bude samostatný päťhviezdičkový komplex pre najnáročnejšiu klientelu. Kúpele Rajecké Teplice ako prvé na Slovensku zaviedli wellness služby, víkendové wellness pobyty, a to už v 90. rokoch minulého storočia. Liečia sa tu pohybové, nervové, dýchacie choroby (astma) a choroby z povolania.

 

zdroj: SLK Rajecké Teplice/PAPERLIFE

 

 

Pin It