10.4.2015

 

 

Vo štvrtok 9. apríla sa za účasti premiéra SR, Roberta Fica, a zástupcov médií konal kontrolný deň na Štadióne Antona Malatinského, ktorý je súčasťou veľkého multifunkčného komplexu CITY ARENA. Investor zároveň oznámil, že termín otvorenia celého komplexu je stanovený na koniec augusta 2015.

 

cityarena 01

Na fotke zľava Ján Kováčik, prezident Slovenského futbalového zväzu, Pavol Adamec, predseda predstavenstva investorskej spoločnosti City Arena, Róbert Fico, premiér SR, a celkom vpravo Dušan Galis, splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport počas kontrolného dňa na Štadióne Antona Malatinského.

 

Komerčná aj športová časť sú v súčasnosti rozostavané na 85 percent. Na južnej tribúne je už osadená fasáda, vybudovaná je aj východná tribúna, pričom na severnej prebieha montáž vnútornej štruktúry. Doteraz bolo prestavaných 18 tisíc m3 prefabrikátov, 17 tisíc m3 liateho konštrukčného betónu, 7 tisíc m3 betónu na zmonolitnenie stavby a 3 200 ton oceľovej výstuže.

 

cityarena 02


K novinkám v rámci projektu patrí vybudovanie novej západnej tribúny, ktorá budúcim návštevníkom ponúkne rovnaký komfort ako ostatné tribúny, a teda nové toalety, bufety či miestnosť pre prvú pomoc. Vďaka tomuto kroku sa zároveň kapacita celého štadióna zvýši na 20 460 sedadiel. S demontážou starej konštrukcie západnej tribúny sa začne v polovici apríla. Náklady na túto druhú etapu odhaduje investor, spoločnosť City Arena, a. s., na 6 – 8 miliónov eur. Súčasťou etapy bude aj nový trávnik na hracej ploche.

 

city_arena_01.JPG city_arena_02.JPG city_arena_03.JPG city_arena_04.jpg city_arena_05.jpg city_arena_06.jpg city_arena_07.jpg city_arena_08.jpg city_arena_09.jpg

 

Z histórie projektu
Projekt nového štadióna prvýkrát verejne predstavili v novembri 2011. V septembri 2013 bol slávnostne poklepaný základný kameň a v apríli 2014 vztýčený prvý pilier prefabrikovaného skeletu. Na projekte CITY ARENA – Štadión A. Malatinského bolo dodnes preinvestovaných 16,5 miliónov eur (z toho 5,2 miliónov eur predstavuje doteraz čerpaná dotácia Vlády SR realizovaná cez projekt SFZ). Celkové náklady na štadión (bez rekonštrukcie západnej tribúny) sa pohybujú vo výške 26 – 28 miliónov eur. Štadión sa po dokončení stane súčasťou majetku Mesta Trnava, ktoré ho bude ďalej prenajímať spoločnosti CITY ARENA, a.s.

 

zdroj: event2all/CITY ARENA, a. s.
foto: event2all/CITY ARENA, a. s., redakcia

 

 

Pin It