31.10.2015

Stupavský región sa v krátkej dobe môže premeniť na rekreačné, športové a kultúrne centrum Bratislavského kraja. Naznačuje to developerský projekt, ktorý už má všetky potrebné stavebné povolenia, štúdie a podklady.

 

sportparkstupava 01

Okrem pozemkov, ktorých súčasťou je prírodné kúpalisko, a plánu na ich využitie,si svojho investora hľadáaj funkčný zabehnutý hotel so športovým parkom, wellness centrom a multifunkčnou halou. Stupavský región sa tak pod taktovkou jedného či viacerých investorovmôže stať vyhľadávanou rekreačnou oblasťou pre Bratislavčanov, ďalších domácich, ale aj zahraničných návštevníkov.

sportparkstupava 02

Hotelový areál plný aktivít
V stupavskom regióne je aktuálne na predaj existujúca hotelová časť a budúci developerský projekt. Od Bratislavy je vzdialený necelých 18 kilometrov a nachádza sa v prírodnej lokalite parku grófa Károllyho na úpätí pohoria Malých Karpát. Hotelový areál má viac ako 26 tisíc m2 a pozostáva z hotela s viac ako 60 lôžkami s funkčným barom, reštauráciou a zasadačkami, wellness centrom s bazénom, jacuzzi, saunami, fitnes centrom a bowlingom a športovým parkom s krytými aj exteriérovými tenisovými kurtmi. Developerský projekt ráta s hotelovou a reštauračnou časťou, obchodnými priestormi, parkovacími miestami a apartmánovými bytmi. Rozprestiera sa na ploche vyše 23 tisíc m2.

sportparkstupava 03

Rozvoj víkendového turizmu má Stupava na dosah
Nie je to však len developerský projekt, ktorý má ambíciu posilniť stupavský región. Mesto je totiž vďaka okolitej prírode, kultúrnym a historickým pamiatkam výborným adeptom na významný rozvoj krátkodobého a víkendového turizmu. Vďaka atraktívnej polohe na juhozápade Slovenska má veľký potenciál na ďalší prílev rakúskych, maďarských, ale aj českých turistov. Od rakúskych hraníc je Stupava totiž vzdialená len zhruba 20 kilometrov, od maďarských asi 40 kilometrov a od českých približne 50 kilometrov. Asi najvýraznejším a najznámejším podujatím oblasti je Deň zelá – slávnosti kapusty, ktoré patria od polovice 90-tych rokov medzi najväčšie festivaly na Záhorí.

zdroj: sportparkstupava.sk

Pin It