30.10.2015

Takmer 1200 návštevníkov využilo možnosť pozrieť si projekt Záhrady Devín na vlastné oči počas dňa otvorených dverí, ktorý sa konal koncom októbra. Stavitelia zo spoločnosti Corwin Capital zároveň ako prví na Slovensku predstavili svoje byty pomocou virtuálnej reality.

 

zahrady devin 01

„Virtuálny model dokáže ‚vychytať‛ problémy ešte predtým, ako sa začne stavať a ušetrí klientovi nemalé peniaze," vysvetľuje architekt Juraj Krč z Archstylu. Nehrozí tak riziko prekročenia rozpočtu či nespokojnosť s finálnym riešením alebo hádky nad nevhodnou farbou gauča či obkladov. Predmodelovaný interiér bytu tak vedia klientovi na kľúč zrealizovať vrátane nákupu nábytku, montáže a stavebnej realizácie s možnosťou malých zmien. „Klientovi jednoducho zariadime byt tak, ako ho uvidel vo virtuálnej," upresňuje Juraj Krč. Jeho tím použil technológiu Oculus Rift a vytvoril unikátny vlastný softvér. „Človek si len nasadí špeciálne okuliare Oculus Rift a ocitne sa vo svojom byte. Môže sa v ňom prechádzať, meniť farby nábytku či materiály, zakúriť v krbe, pozrieť sa do zásuvky v kuchyni či prepínať medzi denným a nočným režimom. „Klient tak uvidí svoje bývanie vo fotorealistickej kvalite. Vníma hĺbky, farby, materiály či odlesky ako v skutočnosti," dodáva architekt. Presne toto mohli na vlastnej koži zažiť návštevníci počas dňa otvorených dverí v novej štvrti Záhrady Devín. Po vstupe do vzorového domu dostali 3D okuliare, pomocou ktorých sa im do posledného detailu premietol kompletne zariadený byt. Všetko, čo v 3D realite bolo možné vidieť, dokáže architektonická firma Archstyl v spolupráci so staviteľom Corwin Capital dodať na kľúč.

zahrady devin 02

„Stavba napreduje rýchlym tempom, na jar sme dokončili infraštruktúru a onedlho dokončíme aj prvú etapu výstavby viladomov s troma bytovými jednotkami. Myslíme si, že práve teraz je vhodný čas na predstavenie nášho rezidenčného projektu verejnosti. V spolupráci so spoločnosťou Archstyl a pomocou virtuálnej technológie Oculus Rift sme ako prví na Slovensku ukázali nový spôsob prezentácie bývania," povedal Ivan Valent zo spoločnosti Corwin Capital. Tá odkúpila a prepracovala pôvodný projekt viladomov na príťažlivú štvrť uprostred prírody, na okraji jednej z najkrajších častí Bratislavy – v Devíne.

zahrady devin 03

Záhrady Devín kombinujú možnosť bývania v byte, ktorý ponúka pohodlie porovnateľné s rodinným domom. V každom z dvadsiatich dvoch viladomov sú tri samostatné troj- a štvorizbové byty, každý na samostatnom podlaží. Stavby sú riešené ako samostatne stojace rodinné domy v mierne svahovitom teréne s dostatočnými vzájomnými odstupmi, ktoré zabezpečujú výhľad do zelene okolo Dunaja. Každý byt má samostatný priamy vstup z úrovne terénu, spodné a prostredné podlažia majú vlastné záhrady s veľkorysými výmerami, horný byt zasa priestrannú terasu. Interiéry bytov majú praktické dispozičné riešenia, pri ich výstavbe sú použité kvalitné materiály, ako sú hliníkové okná. Súčasťou výbavy je aj podlahové kúrenie, vonkajšie žalúzie, viladomy majú ekologické zelené strechy a samozrejmosťou je dostatok parkovacích miest. „Chceli sme navrhnúť veľmi dobré byty a domy. Veľkoryso dimenzované denné priestory bytov, prepojenie na záhrady a terasy, variabilita dispozícií a prírodné materiály na fasádach, fascinujúce výhľady na okolitú prírodu. Toto všetko ponúkajú Záhrady Devín," skonštatoval autor projektu, architekt Vladimír Talaš.

zahrady devin 05

zdroj: Corwin Capital

Pin It