Realitný projekt Klingerka spúšťa predaj bytov už v apríli. Projekt sa bude nachádzať v novom centre mesta a určite osloví každého milovníka industriálnych, moderných stavieb.

 

panorama

 

Bývalá textilná továreň Klingerka dostane nový život vďaka developerskej spoločnosti J&T Real Estate. Komplex bude pozostávať z administratívnej a bytovej budovy zasadených na území ohraničenom ulicami Prístavná, Plátennícka, Valchárska a Súkennícka. Novovznikajúca bratislavská štvrť tak bude premenená na nepoznanie.

Klingerka je navrhnutá ako súbor 2 budov, pričom bytová časť bude mať 35 poschodí a administratívna 11. Budovy budú prepojené parkovacím domom. Výnimočnosť projektu však spočíva v tvare budov: „Charakteristický šošovkovitý tvar je výsledkom zosúladenia viacerých princípov. Väčšia šírka objektu v jeho centre umožňuje umiestnenie vertikálneho jadra a schodísk. Zároveň tento tvar prispieva k odľahčeniu a štíhlemu vnímaniu objektu,“ hovoria o komplexe architekti ateliéru GFI. Ceny bytov vrátane štandardu začínajú na 2200 € za meter štvorcový.

V susedstve komplexu tiež vyrastie nový verejný park so športoviskami, fitness parkom, detskými ihriskami, oddychovou zónou a námestím. Zeleň bude mať takmer 4.000 metrov štvorcových.

Začiatok výstavby je naplánovaný na koniec tohto roku a prví obyvatelia sa budú môcť nasťahovať do svojich domovov šitých na mieru už na prelome rokov 2019/2020.

Pin It