Projekt Koliba Gardens sa vyznačuje jasným odkazom na prirodzenosť. Dôraz na organický dizajn pritom vidieť už v primárnom zámere architektov zo spoločnosti Púpava Development. Desiatka vil je totiž navrhnutá s maximálnym využitím rozlohou neveľkej parcely, nachádzajúcej sa v existujúcej situácii rodinných domov a takisto prírodný park Gaštanica. Logické napojenie na ulicu a dôsledne riešená dispozícia domov sú pritom detailmi, ktoré dávajú projektu význam aj šarm.

 

Developerské projekty menia podobu hlavného mesta v jeho komerčnom centre, no takisto všetkých periférnych častiach, ktoré ho obklopujú. Azda najvýraznejšie sa rozmohla výstavba radových domov v mestskej časti Koliba. Strategicky výhodná poloha s pôsobivou panorámou, poskytujúcou výhľad na scenériu Bratislavy, zostáva dlhodobo atraktívnou pre záujemcov o bývanie s jednoduchou a rýchlou dostupnosťou do centra. Developeri na dopyt po tejto lokalite reagujú v nejednom z projektov a pozdĺž trasy Tupého-Jeséniova rastú komplexy v rozličnej mierke. V tomto období k nim pribúda aj projekt developerskej spoločnosti PupavaDevelopment. Koliba Gardens. Ten však do existujúcej situácie vstupuje o čosi menej invazívne, ako to býva. A práve to je jeho prednosťou.

 

 

 

koliba gardens developersky projekt radova zastavba domy na kolibe pupava development stavebnictvo byvanie

Maximálne využitie parcely sa podpísalo na dômyselnom návrhu vnútornej dispozície domu, ako aj vyhradení veľkorysého priestoru záhrady s rozlohou tristo metrov štvorcových. Foto: PúpavaDevelopment

 

Komplex pozostávajúci z desiatich domov, ktoré aj napriek svojej veľkosti poskytujú obyvateľom dostatok súkromia, sa vyznačuje radom šikovných detailov. Architekti z  ateliéru ALEXY & ALEXY sa pri hľadaní vhodného riešenia sústredili na to, aby boli vnútorné nádvoria súkromných átrií situované jednak s výhľadom na panorámu mesta v doline a ich obyvatelia boli zároveň v dokonalej harmónii so susednými rodinami. V trojpodlažných domoch s L-pôdorysom je navrhnutá moderná dispozícia s logickým členením na dennú a súkromnú zónu. Kým denná pozostáva z kuchyne prepojenej s obývačkou a prechodom do exteriérovej časti s pergolovým prestrešením, súkromná zóna je tvorená štvoricou izieb a kúpeľňou s toaletou.

 

 

Zdroj: PúpavaDevelopment/Youtube

 

 

Na dostatok priestoru sa myslelo aj pri návrhu parkovacích miest. Celkovo sa ku každému domu pripočítavajú až tri parkovacie miesta. Vrátane krytého garážového státia. Vzhľadom na to, že sa jedná o výstavbu vo svahu, pracovali architekti s povahou terén tak, aby zohľadnili potenciál každého metra štvorcového. S rozlohou 230 metrov štvorcových úžitkovej plochy a ďalšími tromi stovkami štvorcových metrov, vyhradených pre súkromnú záhradu, získava každý obyvateľ absolútny komfort z nadštandardne vybaveného domova. 

 

 

koliba gardens radova zastavba domy na kolibe pupava developersky projekt development stavebnictvo byvanie

S ohľadom na obyvateľov radovej sústavy vil Koliba Gardens, ale aj na doterajších obyvateľov existujúcej zástavby, navrhli architekti moderné členenie fasádnej steny orientovanej smerom von tak, aby sa zachovalo súkromie v celom susedstve. Foto: PúpavaDevelopment

 

Koliba Gardens poskytuje svojim obyvateľom dostatok možností pre aktívny oddych a to obzvlášť preto, že je v bezprostrednej blízkosti k revitalizovanému lesoparku Gaštanica. Nachádzajú sa v ňom trasy pre cyklistov, bežcov ale aj tých, ktorí uprednostňujú vychádzky do prírody. Koliba Gardens pritom ako jeden z mála projektov rešpektuje možnosti tohto miesta a namiesto toho, aby rodina vil vznikala v izolovanej oblasti, zasahujúcej do prírodnej oblasti, rozumne pracuje s rozlohou nevyužitej parcely v existujúcej zástavbe rodinných domov.

 

 

 

koliba gardens domy na kolibe pupava development stavebnictvo byvanie

Rozumné zaobchádzanie s každým metrom štvorcovým, premení neveľkú parcelu uprostred existujúcej zástavby na projekt s názorom a citlivým vnímaním koloritu mestskej časti Koliba. Foto: PúpavaDevelopment

 

Je preto zrejmé, že so začiatkom výstavby, plánovanej na jeseň tohto roka, prispeje PupavaDevelopment do prebiehajúceho developerského dialógu, ktorý vplýva na vitalitu tohto predmestia. Do terajšieho kontextu pritom prináša projekt s názorom a zmyslom pre kolorit mestskej časti. Úsporná mierka, zmysel pre moderné al fresco bývanie a ohľaduplnosť voči každému z obyvateľov; to je len niekoľko pozitív, kvôli ktorým sa Koliba Gardens líši od iných projektov v okolí.

 

 

Zabývajte sa v najkrajšej časti Bratislavy

www.kolibagardens.sk

 

Pin It