mlynske nivy otvorenie

Foto: bratislava.sk

Ďalšie pruhy pre autá, širšie chodníky, cyklotrasy či viac zelene. To sú zmeny po rekonštruckii jednej z kľúčových dopravných tepien Bratislavy. Nové Mlynské nivy dnes otvorili.

 

Od februára 2019 bola uzatvorená oblasť v okolí bratislavskej autobusovej stanice. Dôvodom bola rozsiahla rekonštrukcia. Jej výsledkom dnes sú lepšie podmienky pre vodičov, cyklistov aj chodcov. Po novom na Mlynských nivách pribudli rozšírené chodníky, bezpečnejšie priechody a ostrovčeky pre chodcov, presun cyklotrasy na vhodnejšie miesto za autobusovou stanicou, ale tiež viac zelene. Cesty pred križovatkami a na zastávkach dostali kvalitnejšie betónové povrchy a inžinierske siete sú úplne vynovené. 

Pôvodný projekt vylepšili

Veľkou novinkou bude aj podzemný kruhový objazd. Ten je momentálne ešte vo výstavbe a otvoria ho až budúci rok spoločne s novou autobusovou Stanicou Nivy. Tento objazd bude vôbec prvou podzemnou križovatkou tohto druhu na Slovensku. „Podobne ako pri Dúbravsko-Karloveskej radiále sa nám podarilo vylepšiť pôvodný projekt ulice Mlynské nivy a Bratislavčankám a Bratislavčanom tak môžeme odovzdať ešte kvalitnejší priestor,“ uviedol primátor Bratislavy Matúš Vallo. Práve kvôli týmto vylepšeniam sa pôvodný termín otvorenia Mlynských nív presunul z roku 2019 na november 2020.

 

mlynske nivy otvorenie ulica

Foto: bratislava.sk

 

Pribudne spolu stovka stromov a kríkov

V pondelok 16. novembra jednosmerne otvorili aj Páričkovu ulicu. Tu však ešte pokračujú v prácach na ceste, ktoré by mali byť hotové na jar budúceho roku. Ako informoval Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy, práce na Stanici Nivy aktuálne prebiehajú najmä na streche. Bolo tam už vysadených 50 stromov a kríkov, vo finále ich však bude raz toľko. V samotnom interiéri aktuálne pracujú na fasádach a hotová je aj konštrukcia viac ako 11 metrov vysokej plne automatizovanej cykloveže, kde s otvorením Stanice Nivy zaparkuje až 118 bicyklov. 

Pin It